Språk, naturfag, mat, formingsfag,...

Beskrivelse: 

Dekk læreplanmål ved å lage og spise god mat samtidig som man har hyggelig sosialt samvær. Noen av læreplanmålene som kan dekkes/knyttes opp mot oppgaven er:

Fremmedspråk nivå 1:

  • sammenligne noen sider ved tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge
  • gi uttrykk for opplevelser knyttet til språkområdets kultur
  • drøfte sider ved dagligliv, tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge

Naturfag (alle læreplanmål innen temaet ernæring og helse)

  • beskrive kjemiske kjennetegn og forskjeller på de viktigste næringsstoffene
  • gjøre rede for de viktigste sporstoffene, mineralene og saltene i kroppen
  • gjennomføre enkle kjemiske påvisninger av næringsstoffer i matvarer
  • forklare hovedtrekkene i fordøyelse, transport og omsetting av de viktigste næringsstoffene
  • drøfte spørsmål knyttet til ernæring, trening, slanking, spiseforstyrrelser, livsstilssykdommer og soling

Matematikk

  • gjere overslag over svar, rekne praktiske oppgåver, med og utan tekniske hjelpemiddel, og vurdere kor rimelege resultata er
  • tolke, tilarbeide, vurdere og diskutere det matematiske innhaldet i skriftlege, munnlege og grafiske framstillingar
  • ...