mTeoretisk og praktisk gjennomgang av mål og vektbegreper som brukes på kjøkkenet
Elevene skal kunne finne riktig mengde på ulike gitte størrelser gjennom praktiske oppgaver:
1. vei opp 250 gram hvetemel
2. mål opp 7 dl sukker
3. mål opp 1/2 liter vann
4. vei opp et kvart kilo sukker
5. mål opp trekvart liter vann
6. hvor mange dl melk inneholder litermålet?
7. hvor mange gram havregryn ligger i stålbollen?
8. hvor mange hekto skinke ligger på tallerkenen?
Ressurser
Beskrivelse
Se video om sentrale måleenhetene
Praktiske elevoppgaver i parvise grupper
Gjennomgang av oppgavene
Tidsforbruk 2 x 45 minutter
Elevene skal vurdere egen kunnskap gjennom oppgaveløsning.
Klasserom, video, vekt, litermål og desilitermål.
Oppgaver, der flere alternativer for mål og vekter er klargjort av lærer på forhånd.