Mål og vekt

Beskrivelse: 

mTeoretisk og praktisk gjennomgang av mål og vektbegreper som brukes på kjøkkenet

Elevene skal kunne  finne riktig mengde på ulike gitte størrelser gjennom praktiske oppgaver:

 

1. vei opp 250 gram hvetemel

2. mål opp 7 dl sukker

3. mål opp 1/2 liter vann

4. vei opp et kvart kilo sukker

5. mål opp trekvart liter vann

6. hvor mange dl melk inneholder litermålet?

7. hvor mange gram havregryn ligger i stålbollen?

8. hvor mange hekto skinke ligger på tallerkenen?

Beskrivelse

Se video om sentrale måleenhetene

Praktiske elevoppgaver i parvise grupper

Gjennomgang av oppgavene

Tidsforbruk 2 x 45 minutter

 

Elevene skal vurdere egen kunnskap gjennom oppgaveløsning.

Klasserom, video, vekt, litermål og desilitermål.

Oppgaver, der flere alternativer for mål og vekter er klargjort av lærer på forhånd.