Search page

Søket fant 45 resultater på 0.055 sekunder.

Søkeresultater

  1. Energiinnhold i mat

    Hensikt:

    • Bevisstgjøre elever om forholdet mellom energiinntak og forbrenning.
    • Vise elevene at dette kan beregnes eksakt ved hjelp av matematiske formler.

    Knut Fulsebakke - 14.05.2013 11:16

  2. Lykkeliten barnehage, innkjøp

    Enkle oppgaver med beregning/vurdering av priser i forbindelse med innkjøp.

    Gro Esekielsen - 14.05.2013 11:41

  3. Tid og penger

    Et enkelt undervisningsopplegg for å regne med tid og penger (generelle ferdigheter)

    Arvid Feldhusen - 14.05.2013 12:01

  4. Prosent på kjøkkenet - smoothie

    Elevene skal lære å regne med prosent gjennom praktisk arbeid på kjøkkenet. Elevene skal lage smoothie og coctail der oppskriften er oppgitt i prosent. De skal også regnes ut svinnprosent og oppskriften skal reguleres underveis.

    Kristine Lohne - 12.06.2013 00:33

  5. Sukker- og fettinnhold i forskjellige matvarer

    Elevene skal regne med prosent gjennom praktisk arbeid. Elevene skal regne ut hvor mye sukker en bestemt matvare inneholder etter først å ha funnet ut hvor mange prosent sukker varen inneholder. Eleven skal veie en oppgitt mengde fett og finne ut hvor mange prosent dette tilsvarerer i matvaren.

    Kristine Lohne - 12.06.2013 16:30

  6. Praktisk oppgåve om prosent alkohol i ulike drikkevarer

    Elevane skal bruke prosentrekning og rekne ut kor mykje rein alkohol det er i ulike drikkevarer og seinare samanlikne. Vatn og matolje gjer alkoholmengda lett synleg. Greit å diskutere resultata i etterkant.

    Elevane jobbar i grupper. Nokre grupper jobbar mest med å finne prosentdelen av ei mengd, men ein kan differensiere med at nokre grupper også jobbar med å finne 100%.

    kjedal - 17.09.2013 14:21

  7. Middag med energi

    Tverrfaglig opplegg som inkulderer fagene matematikk, naturfag og helsefremmende arbeid.

    Elevene skal lage en treretters middag, beregne energi og forklare hvordan maten brytes ned i fordøyelsessystemet.

    Tverrfaglig muntlig vurdering.

    2901sibi - 22.09.2013 17:51

  8. Bruk tallerkenmodellen og beregn næringsinnhold

    I dette undervisningsopplegget skal elevene lage lunsjporsjoner ved hjelp av tallerkenmodellen. En viktig målsetning er å kunne vurdere næringsinnhold opp mot anbefalinger.

    Det jobbes med følgende grunnleggende ferdigheter:

    Cecilie Isaksen Eftedal - 01.10.2012 09:02

  9. FYR_helse og oppvekst

    Små tips til mål og vekt. Praktiske oppgaver.

    kjekn - 30.01.2013 14:45

  10. Næringsinnhold i kosten

    kilde: Helsedirektoratet

    Hensikten med oppgaven er at eleven skal bli bevisstgjort nærings og energiinnholdet i maten sett i forhold til statens anbefalinger

    Arbeidsoppdraget vil gå ut på å:

    1.beregne energiinnholdet i en oppsatt dagsmeny

    2.sammenlikne næringsinnholdet med anbefalingene til statens ernæringsråd

    Anita - 30.01.2013 15:35

  11. Porsjonsberegne og kostnadsberegne måltider

    Elevene skal porsjonsberegne og kostnadsberegne måltider. Det skal beregnes for et enkelt måltid og for en hel klasse (15 stk.)

    magmor - 13.05.2013 17:59

  12. Pizzalaging

    Hensikten med oppgaven er å lære budsjett og regnskap i forbindelse med planlegging av og handling til måltider. Elevene skal lage et budsjett over hva de trenger av ingredienser, handle og deretter føre regnskap over hva de har brukt.

    I tillegg legger oppgaven vekt på omgjøring av enheter i forbindelse med baking av pizza på kjøkkenet.

    Foto: Molly Hunter Bon Apetit/NTB Scanpix. Lisens: CC-by-nc-sa

    Aina Fardal - 24.02.2013 18:34

  13. Pølselapskaus

    Elevene skal jobbe med en oppgave rundt en oppkrift.

    De jobber med "veien om 1", prosent, omgjøring av enheter , formelregning.

    Anders Fløtra - 27.02.2013 17:39

  14. Sammenligne priser mellom to apotek

    For et bofelleskap skal det kjøpes inn noen varer på et apotek. Det kan velges mellom "Apotek A" der vi får 20% rabatt, eller "Apotek B" hvor det er en rekke forskjellige tilbud. Elevene regner ut hvor det lønner seg å handle slik at det blir billigst for beboerne.

    Hvis man samler inn embalsje kan opplegget utvides slik at elevene spiller rollespill og går en tur på apoteket i klasserommet. Der får de med seg embalasjen og kan regne det hele hjem. Embalasjen kan senere brukes som konkreter i volumregning.

    Anders Fløtra - 06.03.2013 17:29

  15. Paracet til barn

    Dosering av Paracet til barn kommer i form av en maksimal enkeltdose, døgndose og maksimal døgndose. I dette opplegget skal elevene først regne repetetivt på de forskjellige doseringene etter kroppsvekt. Repetisjonene skal gi mestringsfølelse og en formel for dosering skal utarbeides. Etterpå skal elevene regne 5 forskjellige sammensatte oppgaver på dosering.

    Anders Fløtra - 09.03.2013 13:29

  16. Bruk av matematikk i planlegging av huskestativ

    Hensikten med oppgaven er at eleven skal bergene innkjøp av material til ei huske i ein barnehage innanfor reglementet.

    Arbeidsoppdraget vil gå ut på

    1) å sette seg inn i regler som gjelder huskestativ

    2) å utføre beregninger for innkljøp av materiell til huskestativ

    3) utfordring: hvordan presentere resultatene?

    elro0604 - 12.03.2013 11:40

  17. Dødelig dose

    Metode: Praktisk arbeid, regning, måling, rapport, se å bruke ferdig saltvannsoppløsning.

    Må lære seg å se sammenhengen mellom brøk og prosent og tierpotenser.

    Eleven skal lære å fordoble og fortynne, lære å blande til riktig mengde og målenøyaktighet.

    Grunnleggende ferdigheter blir tatt med i vurderingen.

    Å regne

    Å lese

    Å skrive- rapport, elektronisk pasientjournal

    0110foge - 31.10.2013 12:51

  18. Fruktsalat og prosentregning

    Elevene får utdelt frukt og lager fruktsalat. Vi regner ut avskjær/svinn, andeler og prosentandeler. Til slutt spiser elevene fruktsalaten.

    Opplysningskontorene i landbruket, Sarah Cameron, Bent Raanes. http://www.frukt.no/

    Thorleif Westby - 07.11.2013 10:08

  19. Blod og væske

    Blod er tabu. Folk flest har som regel ikke et adekvat forhold til blod når det kommer til mengde. Dette opplegget vil bidra til å konkretisere, samt å få et mere realistisk forhold når det kommer til volum eller mengde når det gjelder blod.

    Samtidig får elevene trening i å måle nøyaktig, og vurdere blodmengde realistisk.

    Elevene kan gjerne jobbe individuelt, og resultatet kan leveres inn til vurdering.

    2901sibi - 18.02.2014 19:47

  20. Sukkerinnhold i ulike drikkevarer

    Elevene skal arbeide med oppgaver om hvor mye sukker forskjellige drikkevarer inneholder. Opplegget er utarbeidet ut fra en artikkel på nettavisen.no.

    Kristine Lohne - 17.03.2014 22:44

Pages