The Revenge - et hørespill uten ord!

Hørespill uten ord!

Andrew Sachs (jfr. Manuel i «Hotell i særklasse») fikk i 1978 BBC til å kringkaste sitt berømte hørespill (ca 25 min.) uten ord – bare med lydeffekter - kalt The Revenge. Det kan være vanskelig å få lasta ned, men en mulighet er her, hvor du også finner et 4 minutters intervju med Sachs først:

https://soundcloud.com/bronaanorb/andrew-sachs-the-revenge

På denne siden finnes det en mulighet for å spille av en mp3-fil med dette eksperimentelle radiodramaet:

http://beemp3s.org/download.php?file=28878795&song=The+Revenge

Her er mer info om Sachs og The Revenge: http://www.suttonelms.org.uk/asachs.html

Dette var også et eksperiment med stereo lydeffekter, og elevene må sitte konsentrert og med hodetelefoner å lytte til dette krimdramaet. De kan enten få en individuell skriveoppgave hvor de skriver ei krimnovelle bare basert på det de har hørt, eller de kan få som gruppeoppgave å lage skriftlig manus til The Revenge – og aller helst spille dette inn etterpå. Siden The Revenge er basert på å bruke lydeffekter for å fortelle en spenningshistorie, vil det kunne brukes både i norsk og andre fremmedspråk enn engelsk. På yrkesfag vil det være spesielt egna for YF Medier og kommunikasjon.

Jeg opplevde The Revenge på et internasjonalt sommerkurs for radiojournalister midt på åtti-tallet med deltakere fra flere verdensdeler. Det viste seg allikevel at de aller fleste oppfattet krimhistorien på samme måte.