Search page

Søket fant 32 resultater på 0.057 sekunder.

Søkeresultater

  1. Middag med energi

    Tverrfaglig opplegg som inkulderer fagene matematikk, naturfag og helsefremmende arbeid.

    Elevene skal lage en treretters middag, beregne energi og forklare hvordan maten brytes ned i fordøyelsessystemet.

    Tverrfaglig muntlig vurdering.

    2901sibi - 22.09.2013 17:51

  2. Språk, naturfag, mat, formingsfag,...

    Dekk læreplanmål ved å lage og spise god mat samtidig som man har hyggelig sosialt samvær. Noen av læreplanmålene som kan dekkes/knyttes opp mot oppgaven er:

    Fremmedspråk nivå 1:

    • sammenligne noen sider ved tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge
    • gi uttrykk for opplevelser knyttet til språkområdets kultur
    • drøfte sider ved dagligliv, tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge

    Naturfag (alle læreplanmål innen temaet ernæring og helse)

    Erlend Thune - 27.09.2012 14:39

  3. Umeå Universitet - Resurscentrum för Kemi i Skolan

    Umeå Universitet - Resurscentrum för Kemi i Skolan

    livstr - 07.11.2013 14:08

  4. Enzymer bryter ned proteiner

    Forskerspiren og ernæring og helse for naturfag YF

    Mona Tau - 18.02.2014 20:34

  5. Energi: Inntak og forbruk

    Forsøket tar for seg energiinnhold i gulrot og potetgull.

    Regne ut aktivitet som må til for å forbruke den energi som er i potetgull og gulrot.

    runel - 09.12.2013 11:28

  6. Næringsinnhold i cola - intro til energibalanse i kroppen

    Vis hva en cola inneholder ved å "lage" cola.

    Brukes som intro om energibalanse i kroppen. Fin tankevekker for elevene.

    Fint utgangspunkt for diskusjon om kosthold og energibalanse i kroppen.

    Grunnleggende ferdigheter: muntlig og regning

     

    larskristia - 09.12.2013 13:36

  7. Holdningskampanje. Kost - Livsstil - Helse

    Oppgaven er et samarbeidsprosjekt mellom programfag på medier og kommunikasjon og naturfag. 

    Elevene jobber sammen to og to. Oppgaven går ut på å lage en plakat og en folder, som skal henvende seg til egen aldersgruppe, og som har til hensikt å påvirke valg av kosthold og livsstil på en måte som kan bedre mottakernes nåværende og framtidige helse.

    Produktet kan ta utgangspunkt i både kosthold og livsstil, eller det kan bare ta for seg kosthold.

     

    Plakat

    Julie Bjørnstad - 02.02.2015 08:50

  8. Fordøyelsessystemet

    Hva har du lært om fordøyelsen? Velg riktig alternativ.

    leskry - 09.02.2015 15:18

  9. Kahoot - quiz om næringsstoffene og fordøyelsen

    Her er en fin quiz om næringsstoffene og fordøyelsen, som er testet ut av flere naturfagslærere på FYR-samling. Denne anbefaler vi til bruk for eksempel som repetisjonsøvelse.

    marlun - 29.10.2014 12:34

  10. Måling av blodsukker

    I dette forsøket måler elevene sitt eget blodsukker ved hjelp av enkel apparatur. Forsøket er svært godt egnet til undervisning som omhandler fordøyelse- og hormonsystemet og kan brukes som utgangspunkt for undervisning og diskusjon tilknyttet temaene ernæring og helse, diabetes og for å forstå begrepet glykemisk indeks. Forsøket kan utføres på mange måter, og det er derfor godt egnet som åpent forsøk der elevene selv formulerer problemstillingene og designer forsøksoppsettet. Her presenteres ett forslag der elevene undersøker hvordan ulike frokostmenyer påvirker blodsukkeret.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 29.06.2013 07:58

  11. Næringsstoffenes oppbygging

    Dra de ulike bestanddelene til det tilhørende næringsstoffet

    Lene Ask A - 10.02.2015 08:40

  12. Næringsstoffene, Fordøyelsen og Helse og Livsstil

    Her er oppgaver hvor du får testet alle dine kunnskaper om næringsstoffene, fordøyelsen og helse og livsstil.

    1. Her skal du dra de ulike organene til det riktige organet. Oppgaven fortsetter på neste slide.

    Lene Ask A - 10.02.2015 09:46

  13. Glucose animation

    Animation of Glucose in the body helps explain diabetes. A clip from the Art of Aging program. Animation by Karen Lewis

    Berit Reitan - 20.05.2014 11:04

  14. Naturfag.no: Aktuelt

    Her finner du mange gode læringsressurser som du kan bruke i naturfag

    jansve - 31.10.2013 10:23

  15. NRK TV - Newton - 16.10.2011 - fordøyelsen

    Kroppen vår er en slags fabrikk hvor mat og drikke blir til energi og bæsj. Energien gjør at vi lever, bæsjen havner i do. For at dette skal være mulig har vi en kjempesterk syre i magesekken. Den er så sterk at Selda må ha på vernebriller når hun skal teste den. Programleder: Selda Ekiz

    Tove Gustafsson - 05.11.2013 12:24

  16. Tverrfaglig om fordøyelsessystemet DH

    Eksempel tverrfaglig oppgave hvor oppgavene er spesifisert under hvert fag.

    lisema@vfk.no - 27.11.2014 15:15

  17. Trening - Kosthold - Restitusjon

    Et gruppearbeid som tar sikte på å gjøre elevene mer bevist på hvordan og hvorfor trening gjennomføres, viktigheten av et godt sammensatt kosthold, og hva restitusjon er, og hvor viktig det er.

    Opplegget ble laget for ikke bare å bevisstgjøre den enkelte elev om egen aktivitet, og idrett men det kan også overføres til f eks hestesport. Da er tanken å gå inn på en kritisk og utforskende måte og ta for seg hvordan hesten trenes og hvordan den fores, samt hvor viktig restitusjon er for den også.

    runel - 08.12.2014 10:47

  18. Gruppearbeid fordøyelsessystemet

    Gruppearbeid om fordøyelsessystemet.

    tonmal - 19.11.2013 15:08

  19. Fordøyelsessystemet

    Denne øvelsen passer godt for en gruppe på 3-6 elever. Her får elevene øvelse i å samarbeid om et felles produkt, fordøyelsessystemet, i forholdet 1:1. I tillegg skal de ulike fordøyelsesprosessene tas med. Et av målene ved øvelsen er å gjøre eleven(e) i stand til å vurdere størrelsesforhold i fordøyelsessystem hos mennesker. I tillegg er dette en øvelse som kan brukes til repetisjon av fordøyelsessystemet.

    Resultatet kan hentes frem senere i for bindelse med celleånding, regulering av blodsukker ol.

    fape2605 - 28.01.2014 19:34

  20. Puslespill om fordøyelsen

    Kan brukast som repetisjon når ein har om fordøyelsen.

    Solveig M Bergo Nielsen - 31.12.2013 16:04

Pages