Search page

Søket fant 20 resultater på 0.054 sekunder.

Søkeresultater

  1. Middag med energi

    Tverrfaglig opplegg som inkulderer fagene matematikk, naturfag og helsefremmende arbeid.

    Elevene skal lage en treretters middag, beregne energi og forklare hvordan maten brytes ned i fordøyelsessystemet.

    Tverrfaglig muntlig vurdering.

    2901sibi - 22.09.2013 17:51

  2. Språk, naturfag, mat, formingsfag,...

    Dekk læreplanmål ved å lage og spise god mat samtidig som man har hyggelig sosialt samvær. Noen av læreplanmålene som kan dekkes/knyttes opp mot oppgaven er:

    Fremmedspråk nivå 1:

    • sammenligne noen sider ved tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge
    • gi uttrykk for opplevelser knyttet til språkområdets kultur
    • drøfte sider ved dagligliv, tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge

    Naturfag (alle læreplanmål innen temaet ernæring og helse)

    Erlend Thune - 27.09.2012 14:39

  3. Næringsstoffer, puslespill

    I vedlegget ligger en oversikt over grupper, grunnstoff, funksjon osv. som passer for de ulike næringsstoffene.

    På forhånd klipper man ut tabellen, bortsett fra første kolonne og første rad.

    Det deles ut en mal med begreper, næringsstoffer, grupper, grunnstoff, funksjon, eksempel...i øverste rad - og proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer... i venstre kolonne (se malen).

    Elever skal jobbe i grupper på 2-4, de får utdelt små lapper med enkelte ord / begreper på (se malen).

    leskry - 01.11.2013 12:44

  4. Naturfag - Livsstil, trening og helse

    Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix. Lisens: CC-by-nc-sa

    Elevene jobber i grupper på 2 og 2.

    Først får elevene følgende blogginnlegg presentert:

    Øystein Kirkerud - 07.11.2013 10:02

  5. Holdningskampanje. Kost - Livsstil - Helse

    Oppgaven er et samarbeidsprosjekt mellom programfag på medier og kommunikasjon og naturfag. 

    Elevene jobber sammen to og to. Oppgaven går ut på å lage en plakat og en folder, som skal henvende seg til egen aldersgruppe, og som har til hensikt å påvirke valg av kosthold og livsstil på en måte som kan bedre mottakernes nåværende og framtidige helse.

    Produktet kan ta utgangspunkt i både kosthold og livsstil, eller det kan bare ta for seg kosthold.

     

    Plakat

    Julie Bjørnstad - 02.02.2015 08:50

  6. Kahoot - quiz om næringsstoffene og fordøyelsen

    Her er en fin quiz om næringsstoffene og fordøyelsen, som er testet ut av flere naturfagslærere på FYR-samling. Denne anbefaler vi til bruk for eksempel som repetisjonsøvelse.

    marlun - 29.10.2014 12:34

  7. Næringsstoffenes oppbygging

    Dra de ulike bestanddelene til det tilhørende næringsstoffet

    Lene Ask A - 10.02.2015 08:40

  8. Næringsstoffene, Fordøyelsen og Helse og Livsstil

    Her er oppgaver hvor du får testet alle dine kunnskaper om næringsstoffene, fordøyelsen og helse og livsstil.

    1. Her skal du dra de ulike organene til det riktige organet. Oppgaven fortsetter på neste slide.

    Lene Ask A - 10.02.2015 09:46

  9. Matvaretabellen

    Her kan elevene sjekke næringstoffer i ulike matvarer.

    jansve - 24.10.2013 12:50

  10. Naturfag.no: Aktuelt

    Her finner du mange gode læringsressurser som du kan bruke i naturfag

    jansve - 31.10.2013 10:23

  11. Trening - Kosthold - Restitusjon

    Et gruppearbeid som tar sikte på å gjøre elevene mer bevist på hvordan og hvorfor trening gjennomføres, viktigheten av et godt sammensatt kosthold, og hva restitusjon er, og hvor viktig det er.

    Opplegget ble laget for ikke bare å bevisstgjøre den enkelte elev om egen aktivitet, og idrett men det kan også overføres til f eks hestesport. Da er tanken å gå inn på en kritisk og utforskende måte og ta for seg hvordan hesten trenes og hvordan den fores, samt hvor viktig restitusjon er for den også.

    runel - 08.12.2014 10:47

  12. Ernæring og helse - Næringsstoffer

    Opplegget består av tre faser

    1 Introduksjon

    2 Gjennomgang av lærestoffet

    3 Praktisk oppgave og oppsummering

    1 Introduksjon

    Ta utgangspunkt i en innholdsfortegnelse på en matvare en elev har med til time, eller innholdsfortegnelse på en matvare læreren har med.

    dagdal - 24.10.2013 12:16

  13. Næringsstoffinnholdet i noen matvarer

    Læringsmål før undervisningsopplegget:

    • Eleven skal kunne de ulike hovedgruppene næringsstoffer
    • Eleven skal kunne bruke varedeklarasjonen til å si noe om innholdet i ulike matvarer
    • Eleven skal ha innsikt i næringsstoffinnholdet i utvalgte matvarer
    • Eleven skal vite at det finnes ernæringsråd fra staten og kunne bruke tabeller til å finne ernæringsrådene for deres aldergruppe/kjønn

    fape2605 - 28.01.2014 19:14

  14. Riktig arbeidsteknikk og arbeidsstillinger - ergonomi

    Lære å bruke riktig arbeidsteknikker og gode arbeidsstillinger samt kunne gjøre greie for sammenheng mellom ergonomi og helse.

    3 x 4 timer til rådighet.
    Norsklærer, naturfaglærer og helsefag.
    Stasjonsopplæring, kjøkken, PTF.

    Kunnskapsmål

    • Du skal kunne forklare ryggens anatomi og vurdere hvorfor man kan få belastningslidelser.
    • Du skal kunne forklare hva en artikkel er og hvordan et intervju skal legges opp.
    • Du skal kunne gjøre rede for en sunn livsstil

    Ferdighetsmål

    hanneberitost2002@gmail.com - 10.12.2014 19:32

  15. Iskrem (av ulike produkter)

    Lage iskrem med oppskrift fra forskerfabrikken.no. Videre arbeid etter aktiviteten er å dokumentere prosessen med skriveramme, bilder og digital fortelling (Photo Story). Iskrem kan også lages med laktosefri melk og fløte, og med soyamelk. Alle disse produktene ga vellykket iskrem.

    Tove Wiig - 24.09.2015 17:54

  16. Kosthold - lage et måltid

    Dette er et opplegg hvor man tar utgangspunkt i at elevene lager et måltid i programfaget og at elevene jobber videre med dette i engelsk og naturfag. (Gjerne norsk også, selv om vi ikke har tatt med det her.)

    Anja Saxebøl - 15.03.2016 10:56

  17. Forbruksvalg sjokolade

    Dette er en videreutvikling av undervisningsopplegget "Hvillken sjokolade skal vi velge" presentert av naturfagssenteret: http://www.udir.no/contentassets/ce1ee4f32f564348b9b30fb20715e43a/barekraftnaturbruknaturfag-m.korsager.pdf

     

    Tverrfaglig prosjekt på vg1 i programfagene Planlegging og kommunikasjon og service og naturfag.

    Temaer for oppgaven er sjokolade med fokus på produksjonsmetode, næringsinnhold, pris, smak og merkevareprofilering

    eunikers - 10.06.2016 17:05

  18. Grubletegning HMS - byggfag

    Liten tegning for å få elevene i gang med tankeprosessen om HMS og kosthold

    Laget av: Mette Kleive og Tove Gustafsson

    Tove Gustafsson - 23.10.2013 13:50

  19. Helse og oppvekst Vg1: Kosthold og næringsstoffer.

        Kosthold, næringsstoffer og vokabular: naturfag, engelsk.

        Læringsmål Helse- og oppvekstfag:

        Vurdere næringsinnhold i eget kosthold.

     

        Læringsmål Engelsk:

        Navn på matvarer og næringsstoffer på engelsk.

        

        Læringsmål Naturfag:

        Vurdere næringsinnhold i sitt daglige kosthold.

    astrie16@student.uia.no - 30.03.2017 20:09

  20. IDÈBANK FOR TVERRFAGLIG SAMARBEID mellom fellesfag og programfag på medier og kommunikasjon

    Målet med denne idébanken er å gjøre det enkelt for deg som lærer å sette i gang tverrfaglig opplæring på egen skole. Banken inneholder ideer til undervisningsopplegg/oppgaver med tilknyttede kompetansemål. Ved å ta tak i en idé du liker og kontakte en lærer du vil samarbeide med i det andre faget, er du allerede i gang! Utfra dette kan dere i samarbeid lage et detaljert undervisningsopplegg med vurderingskriterier. Ta også gjerne med elevene underveis! Ideene er, som det ligger i navnet, mulig å tilpasse eller lage en vri på ved å endre tema, kompetansemål eller omfang.

    nina.larsen.ness@oppland.org - 14.05.2013 08:47