Search page

Søket fant 31 resultater på 0.064 sekunder.

Søkeresultater

  1. Middag med energi

    Tverrfaglig opplegg som inkulderer fagene matematikk, naturfag og helsefremmende arbeid.

    Elevene skal lage en treretters middag, beregne energi og forklare hvordan maten brytes ned i fordøyelsessystemet.

    Tverrfaglig muntlig vurdering.

    2901sibi - 22.09.2013 17:51

  2. Fett - undervisningopplegg

    Elevark, lærerark og PP for et undervisningsopplegg om fett.

    Tove Wiig - 23.10.2013 14:08

  3. Språk, naturfag, mat, formingsfag,...

    Dekk læreplanmål ved å lage og spise god mat samtidig som man har hyggelig sosialt samvær. Noen av læreplanmålene som kan dekkes/knyttes opp mot oppgaven er:

    Fremmedspråk nivå 1:

    • sammenligne noen sider ved tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge
    • gi uttrykk for opplevelser knyttet til språkområdets kultur
    • drøfte sider ved dagligliv, tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge

    Naturfag (alle læreplanmål innen temaet ernæring og helse)

    Erlend Thune - 27.09.2012 14:39

  4. Næringsstoffer, puslespill

    I vedlegget ligger en oversikt over grupper, grunnstoff, funksjon osv. som passer for de ulike næringsstoffene.

    På forhånd klipper man ut tabellen, bortsett fra første kolonne og første rad.

    Det deles ut en mal med begreper, næringsstoffer, grupper, grunnstoff, funksjon, eksempel...i øverste rad - og proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer... i venstre kolonne (se malen).

    Elever skal jobbe i grupper på 2-4, de får utdelt små lapper med enkelte ord / begreper på (se malen).

    leskry - 01.11.2013 12:44

  5. Naturfag - Livsstil, trening og helse

    Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix. Lisens: CC-by-nc-sa

    Elevene jobber i grupper på 2 og 2.

    Først får elevene følgende blogginnlegg presentert:

    Øystein Kirkerud - 07.11.2013 10:02

  6. Enzymer bryter ned proteiner

    Forskerspiren og ernæring og helse for naturfag YF

    Mona Tau - 18.02.2014 20:34

  7. Energi: Inntak og forbruk

    Forsøket tar for seg energiinnhold i gulrot og potetgull.

    Regne ut aktivitet som må til for å forbruke den energi som er i potetgull og gulrot.

    runel - 09.12.2013 11:28

  8. Næringsinnhold i cola - intro til energibalanse i kroppen

    Vis hva en cola inneholder ved å "lage" cola.

    Brukes som intro om energibalanse i kroppen. Fin tankevekker for elevene.

    Fint utgangspunkt for diskusjon om kosthold og energibalanse i kroppen.

    Grunnleggende ferdigheter: muntlig og regning

     

    larskristia - 09.12.2013 13:36

  9. Holdningskampanje. Kost - Livsstil - Helse

    Oppgaven er et samarbeidsprosjekt mellom programfag på medier og kommunikasjon og naturfag. 

    Elevene jobber sammen to og to. Oppgaven går ut på å lage en plakat og en folder, som skal henvende seg til egen aldersgruppe, og som har til hensikt å påvirke valg av kosthold og livsstil på en måte som kan bedre mottakernes nåværende og framtidige helse.

    Produktet kan ta utgangspunkt i både kosthold og livsstil, eller det kan bare ta for seg kosthold.

     

    Plakat

    Julie Bjørnstad - 02.02.2015 08:50

  10. Trening - Kosthold - Restitusjon

    Et gruppearbeid som tar sikte på å gjøre elevene mer bevist på hvordan og hvorfor trening gjennomføres, viktigheten av et godt sammensatt kosthold, og hva restitusjon er, og hvor viktig det er.

    Opplegget ble laget for ikke bare å bevisstgjøre den enkelte elev om egen aktivitet, og idrett men det kan også overføres til f eks hestesport. Da er tanken å gå inn på en kritisk og utforskende måte og ta for seg hvordan hesten trenes og hvordan den fores, samt hvor viktig restitusjon er for den også.

    runel - 08.12.2014 10:47

  11. Karbohydrater - sukker i ulike drikkevarer

    Undervisningsopplegg.

    Tar utgangspunkt i sukker og energiinnhold i ulike drikkevarer og elevens eget daglige energibehov.

    Elevark med lenker og statistisk materiale.

    Tove Wiig - 23.10.2013 12:54

  12. Oppgaver om vitaminer og mineraler

    Oppgaver om vitaminer og mineraler.

    Tove Wiig - 23.10.2013 13:47

  13. Ernæring og helse - Næringsstoffer

    Opplegget består av tre faser

    1 Introduksjon

    2 Gjennomgang av lærestoffet

    3 Praktisk oppgave og oppsummering

    1 Introduksjon

    Ta utgangspunkt i en innholdsfortegnelse på en matvare en elev har med til time, eller innholdsfortegnelse på en matvare læreren har med.

    dagdal - 24.10.2013 12:16

  14. Helsemagasin

    Mediefaglig magasin med naturfaglig innhold

    Elevene skal lage et helse- og livsstilsmagasin. Elevene skriver hver sin artikkel med egne bilder og intervjuer. Artiklene sette sammen til et magasin med forside.

    larskristia - 13.10.2014 14:22

  15. Aktivitet: Mat, energi og arbeid

    INNHOLD:

    Læringsaktivitet hvor elevene skal jobbe i praksis med de grunnleggende begrepene knyttet til energiomsetning i kroppen og energioverføring i form av arbeid.

    LÆRINGSMÅL:

    Elevene skal gjennom aktiviteten bli bedre i stand til å se sammenhengen mellom energiinntaket sitt og hva dette faktisk brukes til i kroppen.

    SLUTTPRODUKTET:

    En innfyllingsrapport som elevene leverer inn.

    Vurderes som Godkjent evt. Ikke Godkjent

    besy2210 - 23.10.2013 14:48

  16. Næringsstoffinnholdet i noen matvarer

    Læringsmål før undervisningsopplegget:

    • Eleven skal kunne de ulike hovedgruppene næringsstoffer
    • Eleven skal kunne bruke varedeklarasjonen til å si noe om innholdet i ulike matvarer
    • Eleven skal ha innsikt i næringsstoffinnholdet i utvalgte matvarer
    • Eleven skal vite at det finnes ernæringsråd fra staten og kunne bruke tabeller til å finne ernæringsrådene for deres aldergruppe/kjønn

    fape2605 - 28.01.2014 19:14

  17. Energigivende næringsstoff

    Elevane lærer om energigivende næringsstoff, kvifor me treng dei og kva mat som inneheld dei ulike næringsstoffa. 

    Stoffet bygger heile tida på noko dei kan (har lært) frå før. Elevane veit til ei kvar tid kva som skal til for å oppnå dei ulike karakterane.

    Elevane blir vurdert med skriftleg prøve. Oppgåvene på prøven er henta ut frå repetisjonsoppgåvene.

    Solveig M Bergo Nielsen - 30.01.2015 22:43

  18. Helse og ernæring

    Hele prosjektet går over 14 dager og er et samarbeid mellom naturfag, kroppsøving og ulike programfag.

    Registreringen av eget kosthold bør gjennomføres i løpet av 7 dager, slik at også helgen blir med, fordi inntak av mat og drikke i helgen er annerledes enn på ukedager.

    bjoly - 27.03.2014 14:14

  19. Stasjonslek om energigivende næringsstoffer og blodsukker

     

    Stasjonslek med praktiske og teoretiske oppgaver for grupper, for å øve seg på energigivende næringsstoffer og blodsukker.

    Kan gjerne brukes som introduksjon til tema næringsstoffer i naturfag eller helsefremmende arbeid.

    Læringsmål:

    Synliggjøre hvilke matvarer de energigivende næringsstoffene finnes i.

    Elevene skal forstå hvilke matvarer som gir et stabilt blodsukker.

     

    marlun - 29.10.2014 11:40

  20. Riktig arbeidsteknikk og arbeidsstillinger - ergonomi

    Lære å bruke riktig arbeidsteknikker og gode arbeidsstillinger samt kunne gjøre greie for sammenheng mellom ergonomi og helse.

    3 x 4 timer til rådighet.
    Norsklærer, naturfaglærer og helsefag.
    Stasjonsopplæring, kjøkken, PTF.

    Kunnskapsmål

    • Du skal kunne forklare ryggens anatomi og vurdere hvorfor man kan få belastningslidelser.
    • Du skal kunne forklare hva en artikkel er og hvordan et intervju skal legges opp.
    • Du skal kunne gjøre rede for en sunn livsstil

    Ferdighetsmål

    hanneberitost2002@gmail.com - 10.12.2014 19:32

Pages