Search page

Søket fant 17 resultater på 0.056 sekunder.

Søkeresultater

  1. Britains Youngest Head Chef S01E01

    Videoen handlar om Storbritannias yngste kjøkkensjef Luke Thomas. Vi følgjer han når han startar sin eigen restaurant og prøver å skape eit namn. Vi får sjå oppturar og nedturar, haldningar og konfliktar som han opplever i løpet av året.

    kribef - 15.10.2013 14:22

  2. Native American Cuisine

    The assignment is an interdisciplinary project.

    The main focus is on getting some knowledge about Native American cuisine, making a typical dish and presenting it afterwards.

    Students practise and improve reading, writing, speaking, numeracy and ICT (Information and communications Technology) skills.

    Foto: Martin Jacobs/NTB scanpix (Lisens: CC-by-nc-sa)

    Tatjana Berg - 18.03.2014 13:28

  3. Britain's Youngest Head Chef

    "Britain's Youngest Head Chef" er eit undervisningsopplegg knytt til den timeslange dokumentaren frå 2012 ved same namn. Elevane jobbar med grunnleggjande ferdigheiter knytt til lytting og munnleg aktivitet. Elevane ser dokumentaren og finn svar på utdelte spørsmål om handlingane og personane i filmen. Til slutt diskuterer ein filmen og spørsmåla i lag og oppsummerer.

    kribef - 10.04.2014 13:21

  4. Lamb and Jamie Oliver

    Bakgrunn: I RM programfag lærer klassen hvordan man parter lam og gris, om forskjellige muskelgrupper, om kjøttstykker, hvor de kommer fra, og hvordan de eventuelt kan brukes i matretter. Klassen skal lage matretter på kjøkkenet.

    Beskrivelse: Dette er et 2 timers opplegg (90 minutter) som knytter videosnutter, lytting, snakking og skriving om programfaget til kompetansemål i engelsk og praksis på skolekjøkkenet.

    Fokus er på å lære faguttrykk gjennom media, diskutere mat i sammenheng/kontekst og i samarbeid med elevene.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 23.04.2014 18:25

  5. Jamie Oliver: Teach every child about food.

    Forelesning på engelsk om fatale konsekvenser av dagens kosthold og matvaner. 

    Den kan oversettes til flere språk med undertitler og tekst. 

    bjørg alise hansen - 09.02.2015 15:09

  6. BBC - Podcasts and Downloads - Food Programme

    Ei samling podcastar frå BBC Radio 4 sitt Food Programme. Mange ulike tema, nokre meir aktuelle enn andre. Kvar podcast varer om lag 30 minutt. Kan lastast ned. Gode til lytteøvingar.

    kribef - 13.10.2014 11:52

  7. Cooking in Britain today

    Undervisningsopplegg frå British Council knytt til restaurantbransjen i Storbritannia. Nivået er intermediate + så det passar kanskje best til elevar med høgt språknivå. Elevane jobbar med matrelatert vokabular, ulike arbeidsoppgåver knytt til temaet, t.d. det å reflektere over nasjonale rettar, alias-aktige øvingar (beskriv ein matrett), quiz. Nokre av oppgåvene legg til grunn at elevane kjenner godt til matprogram og kjendis-kokkar frå Storbritannia, så her må ein kanskje tilpasse til norske elevar sin kjennskap. 

    kribef - 25.02.2015 10:20

  8. Jamie vs. Nuggets - Restaurant and Food Processing

    Fokus i dette opplegget er å lære om kylling som råvare, korleis handtere denne og kva som er sunn mat. Målet er at elevane skal vere aktive, i diskusjonar og oppgåveløysing, og undervisningsopplegget fokuserer på ordinnlæring og både skriftlege og muntlege ferdigheitar.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 14.11.2012 14:08

  9. A Tudor Feast

    Tudor-tida var ein viktig periode i engelsk historie, og svært forskjellig frå den moderne tida vi lever i no. Mat er noko menneska har vore oppteken av i alle tider, og er ein del av kulturen. I dette opplegget ser elevane ein dokumentar som tek føre seg korleis eit tudorsk festmåltid blir til. Historikarane fortel om prosessar, ingrediensar og råvarer som blir brukt medan dei lagar maten. Elevane jobbar med spørsmål til det dei ser; korleis eit tudorsk kjøkken fungerer, kva mat dei hadde, og kva seder og tradisjonar som var knytt til eit festmåltid hjå dei rike.

    kribef - 29.01.2014 11:10

  10. Madhur Jaffrey and Indian cooking

    Opplegget er ei lytteøving basert på ein podcast frå BBC Radio 4 programmet Food Programme. Programmet handlar i hovudsak om TV-kokken og kokebokforfattaren Madhur Jaffrey og hennar oppvekst og erfaringar med indisk mat i og utanfor India. Programmet tek også føre seg endringar i matkulturen og samfunnet i det moderne India. Elevane lyttar til podcasten og hentar ut informasjon som dei nyttar til å svare på spørsmål. I tillegg får elevane øving i ulike engelske dialektar, og då særleg indisk-engelsk. Opplegget er tenkt som ein timeaktivitet, ev.

    kribef - 26.01.2015 11:51

  11. Women in the Kitchen

    I denne læringsaktiviteten jobbar elevane med ulike ting. Opplegget er i hovudsak ei lytteøving ved bruk av podcast, men tek opp aktuelle tema som likestilling og kjønnsfordelinga på professionelle kjøkken. I tillegg får elevane øva dialektforståing og ulike variasjonar av engelsk. Elevane jobbar med spørsmålsark medan dei lyttar til podcasten. Spørsmåla kan ein nytte til vidare diskusjon om likestilling og kjønnsfordeling, og t.d. samanlikne med Noreg. 

    kribef - 18.12.2014 07:55

  12. Typhoid Mary

    Undervisningsopplegget handlar Typhoid Mary, smitte og hygiene. Opplegget er knytt til ein nyhendeartikkel om Typhoid Mary. Elevane jobbar med teksten og får slik øva leseferdigheitene. I arbeid med teksten og oppgåvene får elevane øva vokabular og leseforståing. I diskusjonar om teksten og tema den tek opp øver elevane munnleg kommunikasjon. Opplegget er meint som ein klasseromsaktivitet, og har ingen formell vurdering. Opplegget passar best for elevar med middels til god leseferdigheit og -forståing. 

    Lisens : CC-by-2.0

    kribef - 21.01.2015 12:53

  13. My Big Fat Greek Wedding - Lesson plan

    The aim of this lesson is to use the film My Big Fat Greek Wedding to engage the pupils in a discussion centred around culture, multiculturalism and integration, using the cultural importance of food as a focal point. The pupils will explain, explore and elaborate on key topics.  They will also analyse and reflect as well as use three of the  ‘grunnleggende ferdigheter’: å kunne uttrykke seg muntlig, å kunne bruke digitalt verktøy, å kunne skrive. The film is particulary relevant for RM/KOS pupils, but is relevant to all English classes. 

     

    alison.jones.rod@hfk.no - 25.05.2016 12:46

  14. Jamie Olivers matprogram

    På RM er elevane ofte interessert i matprogram. Eg har nytta Jamie Oliver sine program i undervisninga, og elevane har uttrykt at dei finn dette både lærerikt og nyttig. Har ein t.d. Viaplay, ligg mange av programma tilgjengeleg med norsk tekst.

    Oversikt over program som er nyttige i undervisninga:

    - Jamie Olivers matereiser - 2010 - 12 års aldersgrense. Jamie reiser til Marokko, Andalucia, Stockholm, Venezia, Pyrineane (Frankrike), Athen. Episodane varer om lag 50 minutt. I tillegg til maten frå områda han besøkjer, viser han også kulturen frå området. Noko språkbruk.

    kribef - 01.09.2016 09:38

  15. Jamie Oliver's Family Christmas

    Jamie Oliver's Family Christmas er ein matprogramserie frå 2009. Episodane er på om lag 20-30 minuttar kvar, og syner godt gamle og moderne mattradisjonar kring jul i ein britisk familie. Serien finnast på DVD og nokre strømmingstenester. 

    kribef - 21.12.2016 11:51

  16. Matkultur i UK og USA

    Presentasjon

    Utgangspunktet for dette undervisningsopplegget er temaet matkultur i de engelsktalende landene England og USA. Elevene skal forberede et typisk amerikansk eller engelsk frokostmåltid. De jobber i grupper, og kan gjerne forberede ulike frokostmåltider. I etterkant av måltidet skal elevene skrive en fagartikkel om matkulturen i England eller USA, eller begge. Fagartikkelen skal inneholde informasjon om måltidets rolle som kulturbærer. Artikkelen skal også lages om til en PowerPoint-presentasjon som skal presenteres for klassen.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 12.12.2012 13:52

  17. Afternoon Tea Party

    Elevene skal planlegge et teparty. Engelsktimene brukes til planlegging. Programfagtimene brukes til å bake det som skal serveres, samt til å holde selve selskapet.

    Elevene vurderes både for innsatsen i engelsk (forberedelser + muntlig presentasjon) og i programfagene (matlaging + gjennomføringen av selskap).

    Afternoon Tea

    silpe - 27.03.2014 11:58