Search page

Søket fant 3 resultater på 0.057 sekunder.

Søkeresultater

  1. Grønnsaksuppe - mengde- og kostnadsberegning

    Eleven skal tilberede grønnsaker til grønnsakssuppe. Det skal gjøres erfaringer med svinn og den betydningen det har for sluttproduktet, kvantitets og kvalitetsmessig og i et økonomisk perspektiv. Det skal beregnes svinn i gram og prosent og foretas mengde- og kostnadsberegning.

    Foto: Magnar Kirknes, VG, NTB Scanpix. Lisens: CC by-nc-sa. Kilde: ndla.no

    Rolf Liebich - 30.01.2013 15:18

  2. Filetering av fisk, beregne svinn og fortjeneste

    Foto: Tom Haga / Norges sjømatråd. Lisens: CC by-nc-sa. Kilde: ndla.no

    Elevene skal lære seg å bruke måleredskaper, måleenheter og regne med prosenter og prosentfaktor. Samtidig er det fokus på å vurdere målenøyaktighet og målemetoder.

    Rolf Liebich - 14.05.2013 11:37

  3. Lage ballkasse

    Illustrasjon: Rolf Liebich

    Det skal lages ballkasser til oppbevaring av treningsfotballer. Kassene skal stå inn til en vegg på lagerrommet i klubbhuset. Elevene skal jobbe med geometriske utfordringer, beregne diametre, høyder/lengder og volumer og tilpasse en eller flere alternative løsninger på utfordringen.

    Med 3 ulike ballstørrelser, må elevene pusle litt med tallene og finne/prøve seg fram til en eller flere mulige løsninger på hvordan kassene kan lages.

    Rolf Liebich - 23.10.2013 13:31