Search page

Søket fant 8 resultater på 0.056 sekunder.

Søkeresultater

  1. Baker in the UK - Engelsk - NDLA

    Are you thinking of becoming a laboratory technician/assistant when you are finished at school? Would you consider working abroad in an English-speaking country after your training is completed? This interview will give you an idea of what it is like to work as a laboratory assistant in England.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 01.01.2014 14:43

  2. Lamb and Jamie Oliver

    Bakgrunn: I RM programfag lærer klassen hvordan man parter lam og gris, om forskjellige muskelgrupper, om kjøttstykker, hvor de kommer fra, og hvordan de eventuelt kan brukes i matretter. Klassen skal lage matretter på kjøkkenet.

    Beskrivelse: Dette er et 2 timers opplegg (90 minutter) som knytter videosnutter, lytting, snakking og skriving om programfaget til kompetansemål i engelsk og praksis på skolekjøkkenet.

    Fokus er på å lære faguttrykk gjennom media, diskutere mat i sammenheng/kontekst og i samarbeid med elevene.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 23.04.2014 18:25

  3. Tverfagleg matglede ved Øyrane vgs.

    Infofilm om bruk av tverfagleg undervising på yrkesfag i vidaregåande skule. Filmen viser elevar og lærarar sine refleksjonar kring arbeid i restaurant og matfag/fellesfag skuleåret 2012-2013.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 12.08.2014 14:52

  4. Jamie vs. Nuggets - Restaurant and Food Processing

    Fokus i dette opplegget er å lære om kylling som råvare, korleis handtere denne og kva som er sunn mat. Målet er at elevane skal vere aktive, i diskusjonar og oppgåveløysing, og undervisningsopplegget fokuserer på ordinnlæring og både skriftlege og muntlege ferdigheitar.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 14.11.2012 14:08

  5. How do you handle the situation? - Restaurant and food processing

    Opplegget tek for seg ulike praktiske situasjonar som elevane kan møte på i arbeidslivet når det gjeld gjestebehandling og kundeservice. Det øver munnlege ferdigheitar, og elevane diskuterer i grupper ein aktuell situasjon og kjem fram til ei felles løysing på denne. Metodikken er rollespel/dramatisering, og med opplegget fylgjer det med 4 «situasjonskort», som elevane skal bruke.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 14.11.2012 14:23

  6. Working with Recipes - Restaurant and Food Processing

    Elevane skal jobbe med oppskrifter, omsetje desse frå engelsk til norsk (og norsk til engelsk) og å rekne om frå amerikanske mål til europeiske. Samtidig vil elevane få auka vokabularet sitt og jobbe med fagrelaterte ord og uttrykk. Opplegget øver altså både lesing, skriving og rekning som grunnleggjande ferdigheitar.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 14.11.2012 15:03

  7. HSE VIOLATIONS

    Praxis/Job Placement summary/report

    • Task 1: Write a Five Paragraph Essay about HSE violations in the workplace.
    • Task 2: Present your HSE violation to a classmate.
    • Task 3: Summarize a classmate’s presentation for the class.

    Use a specific example from your praxis/work placement.

     

    Your text will include:

    Cecilie Isaksen Eftedal - 23.02.2015 15:06

  8. Matkultur i UK og USA

    Presentasjon

    Utgangspunktet for dette undervisningsopplegget er temaet matkultur i de engelsktalende landene England og USA. Elevene skal forberede et typisk amerikansk eller engelsk frokostmåltid. De jobber i grupper, og kan gjerne forberede ulike frokostmåltider. I etterkant av måltidet skal elevene skrive en fagartikkel om matkulturen i England eller USA, eller begge. Fagartikkelen skal inneholde informasjon om måltidets rolle som kulturbærer. Artikkelen skal også lages om til en PowerPoint-presentasjon som skal presenteres for klassen.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 12.12.2012 13:52