Search page

Søket fant 14 resultater på 0.062 sekunder.

Søkeresultater

  1. Britains Youngest Head Chef S01E01

    Videoen handlar om Storbritannias yngste kjøkkensjef Luke Thomas. Vi følgjer han når han startar sin eigen restaurant og prøver å skape eit namn. Vi får sjå oppturar og nedturar, haldningar og konfliktar som han opplever i løpet av året.

    kribef - 15.10.2013 14:22

  2. Jamie Oliver 30 minute meals

    Jamie Oliver lager matretter hvor elevene jobber med episodene der faguttrykk og faglige diskusjoner blir sentralt. DVD pakken er påkrevd da episodene ikke er lagt ut på nett i sin helhet. Seks episoder blir gjennomgått inkludert spørsmål og gloser tilhørende episodene. Opplegget resulterer i to praktiske dager på kjøkken med buffet bestående av Jamie Olivers retter.

    2605saha - 18.02.2014 20:10

  3. Piping techniques - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjonsvideo som viser ulike sprøyteteknikkar. Frå peparkakemenn til cupcakes. Grundige demonstrasjonar av grunnleggande teknikkar.

    kribef - 03.09.2013 19:11

  4. English for my job (hospitality industry)

    Lenkje til nettside med interaktive vokabular- og grammatikkøvingar nyttige innanfor hotel, restaurant, turist og service-bransjen. Fyll-inn oppgåver med bilete, spørsmål og svar m.m. 

    kribef - 25.02.2015 09:35

  5. Cooking in Britain today

    Undervisningsopplegg frå British Council knytt til restaurantbransjen i Storbritannia. Nivået er intermediate + så det passar kanskje best til elevar med høgt språknivå. Elevane jobbar med matrelatert vokabular, ulike arbeidsoppgåver knytt til temaet, t.d. det å reflektere over nasjonale rettar, alias-aktige øvingar (beskriv ein matrett), quiz. Nokre av oppgåvene legg til grunn at elevane kjenner godt til matprogram og kjendis-kokkar frå Storbritannia, så her må ein kanskje tilpasse til norske elevar sin kjennskap. 

    kribef - 25.02.2015 10:20

  6. Jamie Oliver

    Elevene skal se på flere episoder av "Jamie`s 30-minute-meals».

    Underveis bearbeides stoffet ved oversetting av gloser og uttrykk og svar på spørsmål.

    0904arst - 11.09.2013 15:50

  7. A RESTAURANT DIALOGUE

    A Hand-In Writing Task for Chef and Waiter Classes.

    Note: This task was preceded by an oral course on polite phrases and service language.

    joren - 27.03.2014 13:17

  8. Red herrings and other fishy business

    Undervisningsopplegget tek for seg vokabular knytt til fiskeartar og sjømat som er vanleg å bruke i matlaging. Elevane jobbar med å tileigne seg vokabularet på ein visuell måte. Første del av opplegget er ei visuell ordliste, der elevane finn ut kva fiskeartar og sjømat heiter på norsk. Dei får øving i å slå opp i ordbok. Andre del tek for seg innøving av orda dei har i ordlista si. Her spelar dei triple memory i par eller små grupper. Den tredje aktiviteten er eit word puzzle som elevane løyser.

    kribef - 02.12.2014 10:58

  9. Adjektivtrening - Restaurant og matfag

    Intensjonen med dette opplegget er å gjøre elevene mer bevisste på å bruke sine sensoriske evner til å beskrive mat.

    baar0206 - 02.12.2014 15:09

  10. Lokale restauranttilbud - tekster om mat og servering

    Med utgangspunkt i restauranttilbudet i nærmiljøet jobber vi med tekster (lesing og skriving) i norsk- og engelskfaget.

    Del 1: Lesing av restaurantanmeldelser

    Vi starter med å fokusere på restaurantanmeldelse som skiftlig sjanger. Både i norsk og engelsk leser vi typiske eksempler på restaurantanmeldelser og snakker om hva som kjennetegner disse tekstene. På engelsk jobber vi også med å ordforrådsarbeid og lærer oss ord/uttrykk som brukes for å beskrive mat og servering på restauranter. Som intro til opplegget har vi en 20-spørsmål-oppgave i begge fagene.

    Kirsti Berg-Hansen - 23.09.2013 14:48

  11. Lamb as a bearer of Norwegian traditional meals

    Utgangspunktet for dette undervisningsopplegget er norsk matkultur. Vi tar utgangspunkt i lam, og tradisjoner rundt dette. De jobber i grupper, og skal forberede ulike tradisjonsmåltider med lammekjøtt. I etterkant av måltidet skal elevene lage en brosjyre om norsk tradisjonsmat med utgangspunkt i lammekjøtt. Brosjyren skal inneholde informasjon om lammets rolle som kulturbærer. 

    Ketil Lyngvær - 01.12.2015 14:07

  12. Lamb as a bearer of Norwegian traditional meals - part one

    Utgangspunktet for dette undervisningsopplegget er norsk matkultur. Vi tar utgangspunkt i lam, og tradisjoner rundt dette. Dere jobber i grupper, og skal forberede ulike tradisjonsmåltider med lammekjøtt. I forkant av måltidet skal dere presentere tradisjonsmat med utgangspunkt i lammekjøtt. Presentasjonen skal inneholde informasjon om lammets rolle i Norge. 

    Ketil Lyngvær - 19.04.2016 13:29

  13. The Ultimate Food Truck

    Opplegget er eit gruppearbeid (pararbeid) om fenomenet food truck som stadig blir meir og meir populært og anerkjent, også i Noreg. Elevane jobbar med å utvikle kvart sitt food truck konsept som dei så legg fram munnleg for klassen. Opplegget øvar både digitale og munnlege og skriftlege grunnleggjande ferdigheiter. Som inspirasjon og førebuing til gruppearbeidet kan klassen sjå filmen "Chef" som handlar om ein kokk som startar med food truck.

    Bilde: http://amis30porboston.blogspot.no/2013/05/mayfair.html 

    kribef - 23.02.2015 11:04

  14. Afternoon Tea Party

    Elevene skal planlegge et teparty. Engelsktimene brukes til planlegging. Programfagtimene brukes til å bake det som skal serveres, samt til å holde selve selskapet.

    Elevene vurderes både for innsatsen i engelsk (forberedelser + muntlig presentasjon) og i programfagene (matlaging + gjennomføringen av selskap).

    Afternoon Tea

    silpe - 27.03.2014 11:58