Search page

Søket fant 11 resultater på 0.055 sekunder.

Søkeresultater

  1. Sweet tooth

    Elevane jobbar med dessert- og bakeoppskrifter, der dei i prosessen tileignar seg fagbegrep, forståing for fagstoff og mål og mengder. Elevane skal reflektere over val av oppskrifter, omsetje desse og auke porsjonsmengde av ei oppskrift. Dette skal resultere i eit skriftleg arbeid som blir vurdert som godkjent/ikkje godkjent, ev. med karakter.

    kribef - 15.10.2013 11:30

  2. Pastry Chef - video work

    Introduksjonsaktivitet til konditoryrket. Elevane jobbar med videoklipp der ein australsk konditorlærling fortel om yrkesvalet sitt, kva oppgåver ho har hatt som lærling og kva ein konditor typisk gjer. Elevane jobbar med vokabular og spørsmål knytt til videoklippet.

    kribef - 15.10.2013 13:42

  3. Britain's Youngest Head Chef

    "Britain's Youngest Head Chef" er eit undervisningsopplegg knytt til den timeslange dokumentaren frå 2012 ved same namn. Elevane jobbar med grunnleggjande ferdigheiter knytt til lytting og munnleg aktivitet. Elevane ser dokumentaren og finn svar på utdelte spørsmål om handlingane og personane i filmen. Til slutt diskuterer ein filmen og spørsmåla i lag og oppsummerer.

    kribef - 10.04.2014 13:21

  4. A Tudor Feast

    Tudor-tida var ein viktig periode i engelsk historie, og svært forskjellig frå den moderne tida vi lever i no. Mat er noko menneska har vore oppteken av i alle tider, og er ein del av kulturen. I dette opplegget ser elevane ein dokumentar som tek føre seg korleis eit tudorsk festmåltid blir til. Historikarane fortel om prosessar, ingrediensar og råvarer som blir brukt medan dei lagar maten. Elevane jobbar med spørsmål til det dei ser; korleis eit tudorsk kjøkken fungerer, kva mat dei hadde, og kva seder og tradisjonar som var knytt til eit festmåltid hjå dei rike.

    kribef - 29.01.2014 11:10

  5. Madhur Jaffrey and Indian cooking

    Opplegget er ei lytteøving basert på ein podcast frå BBC Radio 4 programmet Food Programme. Programmet handlar i hovudsak om TV-kokken og kokebokforfattaren Madhur Jaffrey og hennar oppvekst og erfaringar med indisk mat i og utanfor India. Programmet tek også føre seg endringar i matkulturen og samfunnet i det moderne India. Elevane lyttar til podcasten og hentar ut informasjon som dei nyttar til å svare på spørsmål. I tillegg får elevane øving i ulike engelske dialektar, og då særleg indisk-engelsk. Opplegget er tenkt som ein timeaktivitet, ev.

    kribef - 26.01.2015 11:51

  6. Women in the Kitchen

    I denne læringsaktiviteten jobbar elevane med ulike ting. Opplegget er i hovudsak ei lytteøving ved bruk av podcast, men tek opp aktuelle tema som likestilling og kjønnsfordelinga på professionelle kjøkken. I tillegg får elevane øva dialektforståing og ulike variasjonar av engelsk. Elevane jobbar med spørsmålsark medan dei lyttar til podcasten. Spørsmåla kan ein nytte til vidare diskusjon om likestilling og kjønnsfordeling, og t.d. samanlikne med Noreg. 

    kribef - 18.12.2014 07:55

  7. Kings of Pastry

    Elevane jobbar med oppgåver knytt til dokumentaren "The Kings of Pastry" som omhandlar konditor- og sukkerarbeid. Vi følgjer Jaccquy som førebur seg til ein viktig fransk fagkonkurranse. Elevane ser filmen, observerar prosessane, teknikkane og vokabularet brukt i førebuinga til konkurransen, og på konkurransedagane. Elevane øver grunnleggjande ferdigheiter i kommunikasjon. Filmen passar nok best for middels til sterke elevar, då store delar av dialogen foregår på fransk og er teksta på engelsk. 

    kribef - 12.02.2015 08:19

  8. Typhoid Mary

    Undervisningsopplegget handlar Typhoid Mary, smitte og hygiene. Opplegget er knytt til ein nyhendeartikkel om Typhoid Mary. Elevane jobbar med teksten og får slik øva leseferdigheitene. I arbeid med teksten og oppgåvene får elevane øva vokabular og leseforståing. I diskusjonar om teksten og tema den tek opp øver elevane munnleg kommunikasjon. Opplegget er meint som ein klasseromsaktivitet, og har ingen formell vurdering. Opplegget passar best for elevar med middels til god leseferdigheit og -forståing. 

    Lisens : CC-by-2.0

    kribef - 21.01.2015 12:53

  9. A Baker's Dozen

    Elevane jobbar med temaet baking. Elevane jobbar med tekstar, omgrep og vokabular knytt til temaet. Opplegget består av tre delar. Første del inneheld førebuande aktivitetar der elevane les forteljinga «A Baker’s Dozen» og finn ut om historia til baking/brød. I andre del jobbar elevane med vokabular for baking og bakevarer. I siste del jobbar elevane med oppgåver knytt til filmen «Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death». Alle dei grunnleggande ferdigheitene blir dekt i større eller mindre grad. 

    kribef - 13.11.2014 14:32

  10. Red herrings and other fishy business

    Undervisningsopplegget tek for seg vokabular knytt til fiskeartar og sjømat som er vanleg å bruke i matlaging. Elevane jobbar med å tileigne seg vokabularet på ein visuell måte. Første del av opplegget er ei visuell ordliste, der elevane finn ut kva fiskeartar og sjømat heiter på norsk. Dei får øving i å slå opp i ordbok. Andre del tek for seg innøving av orda dei har i ordlista si. Her spelar dei triple memory i par eller små grupper. Den tredje aktiviteten er eit word puzzle som elevane løyser.

    kribef - 02.12.2014 10:58

  11. The Ultimate Food Truck

    Opplegget er eit gruppearbeid (pararbeid) om fenomenet food truck som stadig blir meir og meir populært og anerkjent, også i Noreg. Elevane jobbar med å utvikle kvart sitt food truck konsept som dei så legg fram munnleg for klassen. Opplegget øvar både digitale og munnlege og skriftlege grunnleggjande ferdigheiter. Som inspirasjon og førebuing til gruppearbeidet kan klassen sjå filmen "Chef" som handlar om ein kokk som startar med food truck.

    Bilde: http://amis30porboston.blogspot.no/2013/05/mayfair.html 

    kribef - 23.02.2015 11:04