Search page
Søket fant 10 resultater på 0.055 sekunder.
Søkeresultater
-
Middag med energi
Tverrfaglig opplegg som inkulderer fagene matematikk, naturfag og helsefremmende arbeid.
Elevene skal lage en treretters middag, beregne energi og forklare hvordan maten brytes ned i fordøyelsessystemet.
Tverrfaglig muntlig vurdering.
2901sibi - 22.09.2013 17:51
-
Energi: Inntak og forbruk
Forsøket tar for seg energiinnhold i gulrot og potetgull.
Regne ut aktivitet som må til for å forbruke den energi som er i potetgull og gulrot.
runel - 09.12.2013 11:28
-
Næringsinnhold i cola - intro til energibalanse i kroppen
Vis hva en cola inneholder ved å "lage" cola.
Brukes som intro om energibalanse i kroppen. Fin tankevekker for elevene.
Fint utgangspunkt for diskusjon om kosthold og energibalanse i kroppen.
Grunnleggende ferdigheter: muntlig og regning
larskristia - 09.12.2013 13:36
-
Helse og ernæring
Hele prosjektet går over 14 dager og er et samarbeid mellom naturfag, kroppsøving og ulike programfag.
Registreringen av eget kosthold bør gjennomføres i løpet av 7 dager, slik at også helgen blir med, fordi inntak av mat og drikke i helgen er annerledes enn på ukedager.
bjoly - 27.03.2014 14:14
-
Stasjonslek om energigivende næringsstoffer og blodsukker
Stasjonslek med praktiske og teoretiske oppgaver for grupper, for å øve seg på energigivende næringsstoffer og blodsukker.
Kan gjerne brukes som introduksjon til tema næringsstoffer i naturfag eller helsefremmende arbeid.
Læringsmål:
Synliggjøre hvilke matvarer de energigivende næringsstoffene finnes i.
Elevene skal forstå hvilke matvarer som gir et stabilt blodsukker.
marlun - 29.10.2014 11:40
-
Riktig arbeidsteknikk og arbeidsstillinger - ergonomi
Lære å bruke riktig arbeidsteknikker og gode arbeidsstillinger samt kunne gjøre greie for sammenheng mellom ergonomi og helse.
3 x 4 timer til rådighet.
Norsklærer, naturfaglærer og helsefag.
Stasjonsopplæring, kjøkken, PTF.Kunnskapsmål
- Du skal kunne forklare ryggens anatomi og vurdere hvorfor man kan få belastningslidelser.
- Du skal kunne forklare hva en artikkel er og hvordan et intervju skal legges opp.
- Du skal kunne gjøre rede for en sunn livsstil
Ferdighetsmål
hanneberitost2002@gmail.com - 10.12.2014 19:32
-
Kosthold - lage et måltid
Dette er et opplegg hvor man tar utgangspunkt i at elevene lager et måltid i programfaget og at elevene jobber videre med dette i engelsk og naturfag. (Gjerne norsk også, selv om vi ikke har tatt med det her.)
Anja Saxebøl - 15.03.2016 10:56
-
Hvorfor blir ikke geleen stiv?
Har du prøvd å lage gele med fersk ananas eller kiwi? Geleen blir ikke stiv. Hva kan dette skyldes?
Enzymer er store ”verktøymolekyler” som øker farten til kjemiske reaksjoner. Med dette forsøket kan man se virkningen av et enzym som ”klipper opp” proteiner eller polysakkarider, og man kan se forskjellen når enzymet mangler eller er ødelagt. I gele holdes vannet på plass av proteiner eller polysakkarider. Enzymer kan klippe disse opp i korte biter slik at geleen blir flytende.
trine.johnsen@stfk.no - 29.04.2015 13:24
-
Helse og oppvekst Vg1: Kosthold og næringsstoffer.
Kosthold, næringsstoffer og vokabular: naturfag, engelsk.
Læringsmål Helse- og oppvekstfag:
Vurdere næringsinnhold i eget kosthold.
Læringsmål Engelsk:
Navn på matvarer og næringsstoffer på engelsk.
Læringsmål Naturfag:
Vurdere næringsinnhold i sitt daglige kosthold.
astrie16@student.uia.no - 30.03.2017 20:09
-
Sukkermonsen
Elevene undersøker hvilke matvarer som finnes i skolekantina. Elevene lager video med forslag til nye matretter.
Læringsmål
rora0708 - 04.02.2014 10:01