Search page

Søket fant 5 resultater på 0.058 sekunder.

Søkeresultater

  1. Bruk tallerkenmodellen og beregn næringsinnhold

    I dette undervisningsopplegget skal elevene lage lunsjporsjoner ved hjelp av tallerkenmodellen. En viktig målsetning er å kunne vurdere næringsinnhold opp mot anbefalinger.

    Det jobbes med følgende grunnleggende ferdigheter:

    Cecilie Isaksen Eftedal - 01.10.2012 09:02

  2. Tverrfaglig FYR-oppgave: Litteratur med fokus på Alf Prøysens diktning for barn

    GRUPPEOPPGAVE

    Tema: Litteratur - med fokus på Alf Prøysens diktning for barn

    I ukene 46, 47 og 48 skal alle elevene i 2BU arbeide med en FYR – oppgave. Dere skal jobbe med kompetansemål fra alle programfag og fellesfag med unntak av samfunnsfag. Det vil bli undervisningsøkter i fagene, se oversikt på timeplan under. Forøvrig oppløses timeplanen disse ukene.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 08.12.2014 12:10

  3. Spesialkost

    Hensikten med oppgaven er å ta utgangspunkt i oppskrifter på spesialkost (her: diabetes) og vurdere næringsinnhold i maten, både mengde og sammensetning. I matematikk blir det snakk om overslagsregning, forholdstall og omgjøringer.

    Av utstyr trenger elevene skrivesaker og kalkulator.

    I forhold til regning som grunnleggende ferdighet i RM arbeider vi med å bruke mål, vekt og volum og tilpasse oppskrifter/resepter.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 15.11.2012 11:52

  4. Næringsrik mat i barnehagen

     

    Foto: Einar Gjærevold. Lisens: CC-by-sa. Kilde: ndla.no

     

    Innhold:

    Sette sammen et enkelt måltid med hensyn til energi og næringsinnhold for barn i barnehagen

     

    Om undervisningsopplegget (rammer)

    Kortfattet og punktvis presentasjon av undervisningsopplegget som skal vise:

    Cecilie Isaksen Eftedal - 20.10.2016 13:30

  5. Gratis skolelunsj

    Utgangspunktet for undervisningsopplegget er temaet skolelunsj, og hvorvidt den bør være gratis eller ikke. I programfaget helse- og oppvekst får elevene nødvendig bakgrunnskunnskap om energi- og næringsinnhold i mat og om god folkehelse. I norsk lærer elevene om argumentasjon og hvordan man skriver en artikkel (resonnerende tekst). Elevene skal se et filmklipp og lese tre artikler som handler om gratis skolelunsj.

    Målgruppe

    Tverrfaglig samarbeid mellom norsk og helse- og oppvekstfag

    Grunnleggende ferdigheter

    Cecilie Isaksen Eftedal - 28.11.2012 09:04