Search page

Søket fant 13 resultater på 0.056 sekunder.

Søkeresultater

  1. Prosent på kjøkkenet - smoothie

    Elevene skal lære å regne med prosent gjennom praktisk arbeid på kjøkkenet. Elevene skal lage smoothie og coctail der oppskriften er oppgitt i prosent. De skal også regnes ut svinnprosent og oppskriften skal reguleres underveis.

    Kristine Lohne - 12.06.2013 00:33

  2. Sukker- og fettinnhold i forskjellige matvarer

    Elevene skal regne med prosent gjennom praktisk arbeid. Elevene skal regne ut hvor mye sukker en bestemt matvare inneholder etter først å ha funnet ut hvor mange prosent sukker varen inneholder. Eleven skal veie en oppgitt mengde fett og finne ut hvor mange prosent dette tilsvarerer i matvaren.

    Kristine Lohne - 12.06.2013 16:30

  3. Praktisk oppgåve om prosent alkohol i ulike drikkevarer

    Elevane skal bruke prosentrekning og rekne ut kor mykje rein alkohol det er i ulike drikkevarer og seinare samanlikne. Vatn og matolje gjer alkoholmengda lett synleg. Greit å diskutere resultata i etterkant.

    Elevane jobbar i grupper. Nokre grupper jobbar mest med å finne prosentdelen av ei mengd, men ein kan differensiere med at nokre grupper også jobbar med å finne 100%.

    kjedal - 17.09.2013 14:21

  4. Sammenligne priser mellom to apotek

    For et bofelleskap skal det kjøpes inn noen varer på et apotek. Det kan velges mellom "Apotek A" der vi får 20% rabatt, eller "Apotek B" hvor det er en rekke forskjellige tilbud. Elevene regner ut hvor det lønner seg å handle slik at det blir billigst for beboerne.

    Hvis man samler inn embalsje kan opplegget utvides slik at elevene spiller rollespill og går en tur på apoteket i klasserommet. Der får de med seg embalasjen og kan regne det hele hjem. Embalasjen kan senere brukes som konkreter i volumregning.

    Anders Fløtra - 06.03.2013 17:29

  5. Legemiddelregning

    Oppgaver i legemiddelregning. Regning med forhold, volum, vekt.

    Gro Esekielsen - 06.03.2013 16:41

  6. Kosthold - lage et måltid

    Dette er et opplegg hvor man tar utgangspunkt i at elevene lager et måltid i programfaget og at elevene jobber videre med dette i engelsk og naturfag. (Gjerne norsk også, selv om vi ikke har tatt med det her.)

    Anja Saxebøl - 15.03.2016 10:56

  7. Næringsrik mat i barnehagen

     

    Foto: Einar Gjærevold. Lisens: CC-by-sa. Kilde: ndla.no

     

    Innhold:

    Sette sammen et enkelt måltid med hensyn til energi og næringsinnhold for barn i barnehagen

     

    Om undervisningsopplegget (rammer)

    Kortfattet og punktvis presentasjon av undervisningsopplegget som skal vise:

    Cecilie Isaksen Eftedal - 20.10.2016 13:30

  8. Næringsinnhold i kosten

    Hensikten med oppgaven er at eleven skal bli bevisstgjort nærings- og energiinnholdet i maten sett i forhold til statens anbefalinger

    Arbeidsoppdraget vil gå ut på å:

    1.beregne energiinnholdet i en oppsatt dagsmeny

    2.sammenlikne næringsinnholdet med anbefalingene til statens ernæringsråd

    I forhold til regning som grunnleggende ferdighet i HO jobber vi med grafisk framstilling av materialet.

    Anita - 30.01.2013 15:35

  9. Energiinnhold i mat

    Hensikt:

    • Bevisstgjøre elever om forholdet mellom energiinntak og forbrenning.
    • Vise elevene at dette kan beregnes eksakt ved hjelp av matematiske formler.

    Knut Fulsebakke - 14.05.2013 11:16

  10. Dødelig dose

    Metode: Praktisk arbeid, regning, måling, rapport, se og bruke ferdig saltvannsoppløsning.

    Må lære seg å se sammenhengen mellom brøk og prosent og tierpotenser.

    Eleven skal lære å fordoble og fortynne, lære å blande til riktig mengde og målenøyaktighet.

    Grunnleggende ferdigheter blir tatt med i vurderingen.

    0110foge - 31.10.2013 12:51

  11. Sukkerinnhold i ulike drikkevarer

    Elevene skal arbeide med oppgaver om hvor mye sukker forskjellige drikkevarer inneholder. Opplegget er utarbeidet ut fra en artikkel på nettavisen.no.

    Kristine Lohne - 17.03.2014 22:44

  12. Levekostnader for unge

    Beregne levekostnader for ungdom (sunn kostholdsplan, klær, mobiltelefoni, boutgifter, osv.)

    Alle fem grunnleggende ferdigheter.

    cecilie.tvede@tvedestrandamli.vgs.no - 08.02.2016 17:42

  13. Fruktsalat og prosentregning

    Elevene får utdelt frukt og lager fruktsalat. Vi regner ut avskjær/svinn, andeler og prosentandeler. Til slutt spiser elevene fruktsalaten.

    Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Lisens: CC by-nc-sa. Kilde: ndla.no

    Thorleif Westby - 07.11.2013 10:08