Search page

Søket fant 6 resultater på 0.059 sekunder.

Søkeresultater

  1. Barns oppvekst i dag og på 1800-tallet

    Læringssamarbeidet tar utgangspunkt i barns oppvekst og liv i dag og på 1800-tallet. Elevene bruker fagkunnskap innen utviklingspsykologi, sosialfag og etikk for å gi en teoretisk ramme rundt temaet. Kunnskap om kost og ernæring i helsefag brukes for å undersøke matens betydning i dag og på 1800-tallet.  Vi leser litteratur om barns oppvekst i de ulike historiske tidsepokene.  Et mål er å se vår tids tenkning om barn og barndom i lys av historien. 

    Julie Bjørnstad - 09.09.2015 12:54

  2. Å skrive refleksjonsnotat

    I denne oppgaven skal elevene lære å reflektere over en praktisk arbeidsoppgave innenfor helse og oppvekstfag. De skriver refleksjonsnotat hvor de reflekterer over stressituasjoner, fysiske og emosjonelle belastninger. Eleven skal også begrunne valg av framgangsmåte og samarbeidet med andre. 

    Bilde: Maskot, NTB Scanpix / Lisens: CC by-nc-sa

    Se vedlagt fil.

    Julie Bjørnstad - 10.09.2015 13:51

  3. Aktiv lytting og omsorg

    Læringssamarbeidet tar utgangspunkt i elevenes erfaringer og fortellinger fra praksis. Vi søker en gjensidig integrering av teori og praksis for å motivere elevene til læring, og for å lette forståelsen av hvor viktig kunnskap er for utøvelsen av yrket. 

    Foto: Hartmut Schwarzbach, Samfoto, NTB Scanpix / Lisens: CC by-nc-sa

    Julie Bjørnstad - 10.09.2015 18:21

  4. Lytterolle i barnehagen

    Læringssamarbeidet tar utgangspunkt i elevenes erfaringer og fortellinger fra praksis. Vi integrerer teori og praksis for å motivere elevene til læring og for å lette forståelsen av hvor viktig kunnskap er for utøvelsen av yrket.

    Foto: Einar Gjærevold, Terranova Media / Lisens: CC by-sa

    Julie Bjørnstad - 10.09.2015 18:37

  5. Ikke-verbal kommunikasjon

    Elevene skal lære å lese og tolke andre som ledd i vernende pleie. Det handler om å øke bevisstheten om kroppsspråk, lese ansiktsuttrykk, fornemme følelser og sinnsstemninger. Denne «flytende delen» av personligheten skal eleven øve seg å respondere på. De skal både øve på kontakt og tilpasning.

    Foto fra pixabay.com. Public Domain

    Julie Bjørnstad - 11.09.2015 11:56

  6. Mat og kultur

    Elevene skal undersøke matens betydning i ulike kulturer. Ettersom måltidet er en kulturfaktor i alle samfunn skal elevene også utforske fellesskapet og ritualene rundt måltidene.   Hva kan barn lære under måltidet? Her kan de fysiske og psykiske aspektene ved måltidet undersøkes nærmere. Elevene kan også se på maten i norsk bygdekultur sammenlignet med framveksten av en moderne matkultur i byene.

    Foto: Mikkel Østergaard, NTB Scanpix / Lisens: CC by-nc-sa

    Julie Bjørnstad - 10.09.2015 15:02