Search page

Søket fant 3 resultater på 0.045 sekunder.

Søkeresultater

  1. Spiselig del

    I denne øvelsen bruker vi næringsstofftabellen eller matvaretabellen.no

    Elevene finner den spiselige delen for utvalgte matvarer. Spiselig del av poteten er f.eks. 82 %

    Deretter introduseres prosentfaktor som elevene skal regne ut. Til slutt multipliseres prosentfaktor med mengde, og vi finner hvor mye av matvaren som kan benyttes.

    Øvelsen kan lett utvides med andre matvarer, og øvelsen kan også kombineres med svinn i %.

    Beregnet tidsbruk: 1 time

    Anders Fløtra - 30.01.2013 14:37

  2. Omgjøring av oppskrift

    Her er en 3-stegs fremgangsmåte for å gjøre om på en oppskrift. (Veien om 1.) Kan deles ut og/eller vises på skjerm. Kombineres med andre omgjøringsoppgaver.

    Anders Fløtra - 30.01.2013 15:43

  3. Mål og vekt

    Elevene ser først en meget god video fra "Matfag i praksis". Dernest øver man inn begrepene halv, kvart, 3/4 også videre. Til sist gjør elevene to omgjøringsoppgaver; Hvor mye veien matvarene til sammen ?

    Anders Fløtra - 17.11.2013 10:52