Search page

Søket fant 7 resultater på 0.057 sekunder.

Søkeresultater

  1. "Up to the table"

    Opplegget fokuserer på borddekking på amerikansk og arbeid med å forstå og skrive instruksjoner på engelsk knyttet til programfaget.

    Det foreligger lenker til ressurser(se nedenfor). Lærer tar med tre servietter til hver elev.

    http://www.flickr.com/photos/theenmoy/6262808542/sizes/o/in/photostream/

    Læringsmål:

    Lisbeth Andersland - 08.02.2013 09:31

  2. Cooking in Britain today

    Undervisningsopplegg frå British Council knytt til restaurantbransjen i Storbritannia. Nivået er intermediate + så det passar kanskje best til elevar med høgt språknivå. Elevane jobbar med matrelatert vokabular, ulike arbeidsoppgåver knytt til temaet, t.d. det å reflektere over nasjonale rettar, alias-aktige øvingar (beskriv ein matrett), quiz. Nokre av oppgåvene legg til grunn at elevane kjenner godt til matprogram og kjendis-kokkar frå Storbritannia, så her må ein kanskje tilpasse til norske elevar sin kjennskap. 

    kribef - 25.02.2015 10:20

  3. How to be a good waiter?

    Eleven skal lese en kortfattet tekst fra internett som tar for seg ”hvordan være en god servitør”. Eleven skal vise leseforståelse gjennom enkle oppgaver og ta stilling til enkelte innholdspunkt i teksten, samt kildekritikk. Lesetrening av faglige tekster.

    marinab - 14.05.2013 09:41

  4. Typhoid Mary

    Undervisningsopplegget handlar Typhoid Mary, smitte og hygiene. Opplegget er knytt til ein nyhendeartikkel om Typhoid Mary. Elevane jobbar med teksten og får slik øva leseferdigheitene. I arbeid med teksten og oppgåvene får elevane øva vokabular og leseforståing. I diskusjonar om teksten og tema den tek opp øver elevane munnleg kommunikasjon. Opplegget er meint som ein klasseromsaktivitet, og har ingen formell vurdering. Opplegget passar best for elevar med middels til god leseferdigheit og -forståing. 

    Lisens : CC-by-2.0

    kribef - 21.01.2015 12:53

  5. Lokale restauranttilbud - tekster om mat og servering

    Med utgangspunkt i restauranttilbudet i nærmiljøet jobber vi med tekster (lesing og skriving) i norsk- og engelskfaget.

    Del 1: Lesing av restaurantanmeldelser

    Vi starter med å fokusere på restaurantanmeldelse som skiftlig sjanger. Både i norsk og engelsk leser vi typiske eksempler på restaurantanmeldelser og snakker om hva som kjennetegner disse tekstene. På engelsk jobber vi også med å ordforrådsarbeid og lærer oss ord/uttrykk som brukes for å beskrive mat og servering på restauranter. Som intro til opplegget har vi en 20-spørsmål-oppgave i begge fagene.

    Kirsti Berg-Hansen - 23.09.2013 14:48

  6. Lokale mattradisjoner

    Elevene skal presentere lokal tradisjonsmat for turister. De skal også lage lokal tradisjonsmat. I løpet av prosjektet skal elevene lære om lokal mat, lage lokal mat, og presentere lokal matkultur for turister. Sluttproduktet skal være en stand for turister om lokale mattradisjoner. Her skal det presenteres smaksprøver og informasjon om lokal matkultur. Informasjonen kan være i form av en brosjyre, photostory-film eller annet.

    guri.duesten@stfk.no - 01.12.2015 15:16

  7. Matkultur i UK og USA

    Presentasjon

    Utgangspunktet for dette undervisningsopplegget er temaet matkultur i de engelsktalende landene England og USA. Elevene skal forberede et typisk amerikansk eller engelsk frokostmåltid. De jobber i grupper, og kan gjerne forberede ulike frokostmåltider. I etterkant av måltidet skal elevene skrive en fagartikkel om matkulturen i England eller USA, eller begge. Fagartikkelen skal inneholde informasjon om måltidets rolle som kulturbærer. Artikkelen skal også lages om til en PowerPoint-presentasjon som skal presenteres for klassen.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 12.12.2012 13:52