Search page

Søket fant 3 resultater på 0.061 sekunder.

Søkeresultater

  1. Samefolkets dag

    Elevene skal lære om tradisjonell samisk matkultur og samenes språklige og litterære historie.

    I norskfaget:

    • Bli kjent med samisk sakprosa i oversettelse til norsk
    • Få innblikk i den norske flerspråklige situasjonen
    • Reflektere over samenes situasjon som språklig minoritet

    I kokk- og servitørfaget:

    rora0708 - 21.01.2014 15:12

  2. Høna eller egget - hvem har det verst?

    Diskusjon om etikk i kylling-/eggproduksjon. (Eller annen matproduksjon). Elevene presenterer en matreklame og peker på retoriske appellformer. Elevene skaffer informasjon fra matprodusenter som bakgrunn for videre refleksjon.

    Læringsmål

    • Elevene skal kunne bruke saklige argumenter i diskusjon.
    • Elevene skal kunne samle inn og vurdere faktaopplysninger.
    • Elevene skal bli bevisst etiske problemstillinger.

    Sluttprodukt

    rora0708 - 04.02.2014 10:36

  3. Mattradisjoner i Norge

    Opplegget brukes som introduksjon til norsk tradisjonsmat og kultur.

    Elevene velger seg en tradisjonsrett som de presenterer.

    Læringsmål

    1. Elevene skal kunne tilberede en tradisjonsrett.

    2. Elevene skal kunne noe om bakgrunnen for retten.

    3. Elevene skal kunne holde en muntlig presentasjon.

    4. Elevene skal kunne skrive logg.

    rora0708 - 21.01.2014 15:38