Search page

Søket fant 4 resultater på 0.059 sekunder.

Søkeresultater

  1. Kantinemat

    Er det skolens oppgave å passe på hva elevene skal spise? Eller et dette noe hver elev skal ta ansvar for selv? Bør det selges usunne matvarer i kantina på skolen? Eller bør den være sunn og riktig?

    Dette er spørsmål elevene i arbeid med denne oppgava, skal reflekter rundt og skrive om.

    kjersti ottesen - 03.05.2013 12:33

  2. Høna eller egget - hvem har det verst?

    Diskusjon om etikk i kylling-/eggproduksjon. (Eller annen matproduksjon). Elevene presenterer en matreklame og peker på retoriske appellformer. Elevene skaffer informasjon fra matprodusenter som bakgrunn for videre refleksjon.

    Læringsmål

    • Elevene skal kunne bruke saklige argumenter i diskusjon.
    • Elevene skal kunne samle inn og vurdere faktaopplysninger.
    • Elevene skal bli bevisst etiske problemstillinger.

    Sluttprodukt

    rora0708 - 04.02.2014 10:36

  3. Rollespill om hygiene

    Et muntlig opplegg i norsk på Vg1 Restaurant- og matfag. Vi tar utgangspunkt i en matforgiftningssak i Danmark med tragisk utfall. Aktørene har fått nye navn. Roller fordeles blant elevene der noen er ansvarlige for institusjonen og for pølsefabrikken, noen er journalister og noen er pårørende. Mattilsynet er også til stede med en karakter. Kjør pressekonferanse!

    08066701 - 08.09.2014 15:33

  4. Vurdering av matblogg

    Å lære å vurdere en blogg / en sammensatt tekst.

    kjersti ottesen - 03.05.2013 13:17