Search page

Søket fant 19 resultater på 0.057 sekunder.

Søkeresultater

  1. Pastry Chef - video work

    Introduksjonsaktivitet til konditoryrket. Elevane jobbar med videoklipp der ein australsk konditorlærling fortel om yrkesvalet sitt, kva oppgåver ho har hatt som lærling og kva ein konditor typisk gjer. Elevane jobbar med vokabular og spørsmål knytt til videoklippet.

    kribef - 15.10.2013 13:42

  2. Lamb and Jamie Oliver

    Bakgrunn: I RM programfag lærer klassen hvordan man parter lam og gris, om forskjellige muskelgrupper, om kjøttstykker, hvor de kommer fra, og hvordan de eventuelt kan brukes i matretter. Klassen skal lage matretter på kjøkkenet.

    Beskrivelse: Dette er et 2 timers opplegg (90 minutter) som knytter videosnutter, lytting, snakking og skriving om programfaget til kompetansemål i engelsk og praksis på skolekjøkkenet.

    Fokus er på å lære faguttrykk gjennom media, diskutere mat i sammenheng/kontekst og i samarbeid med elevene.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 23.04.2014 18:25

  3. Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course

    Tips om Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course, ein TV serie som tek for seg ulike råvarer, teknikkar og oppskrifter.

    kribef - 14.05.2013 12:51

  4. Training Video - Knives and Cutting Techniques

    Videoklipp som viser dei mest vanlege knivtypane, korleis ein skal slipe knivar og korleis ein brukar dei ulike knivtypane. I tillegg viser videoen knivteknikkar.

    kribef - 14.05.2013 11:52

  5. Pro Cooking Training Video - Choosing Meat Cuts

    Videoklipp som viser slakt av lam og ulike stykningsdelar og bruksområde.

    kribef - 14.05.2013 11:57

  6. Gordon Ramsay : How to joint a chicken

    Gordon Ramsay viser korleis ein skal dele opp ein kylling samstundes som at han fortel kva ein kan bruke dei ulike stykkene til

    kribef - 14.05.2013 12:22

  7. How to prepare scallops - BBC GoodFood.com - BBC Food

    Videoklipp som viser korleis ein skal reinske eit kamskjel.

    kribef - 14.05.2013 12:25

  8. Basic Herbs Masterclass with Georgie

    VIdeoklipp som syner ulike typar urter, og korleis ein skal nytte dei i matlaging.

    kribef - 14.05.2013 12:29

  9. How to Make Risotto

    Videoen viser korleis ein lagar risotto.

    kribef - 14.05.2013 12:36

  10. Cooking in Britain today

    Undervisningsopplegg frå British Council knytt til restaurantbransjen i Storbritannia. Nivået er intermediate + så det passar kanskje best til elevar med høgt språknivå. Elevane jobbar med matrelatert vokabular, ulike arbeidsoppgåver knytt til temaet, t.d. det å reflektere over nasjonale rettar, alias-aktige øvingar (beskriv ein matrett), quiz. Nokre av oppgåvene legg til grunn at elevane kjenner godt til matprogram og kjendis-kokkar frå Storbritannia, så her må ein kanskje tilpasse til norske elevar sin kjennskap. 

    kribef - 25.02.2015 10:20

  11. How to be a good waiter?

    Eleven skal lese en kortfattet tekst fra internett som tar for seg ”hvordan være en god servitør”. Eleven skal vise leseforståelse gjennom enkle oppgaver og ta stilling til enkelte innholdspunkt i teksten, samt kildekritikk. Lesetrening av faglige tekster.

    marinab - 14.05.2013 09:41

  12. Jamie Oliver

    Elevene skal se på flere episoder av "Jamie`s 30-minute-meals».

    Underveis bearbeides stoffet ved oversetting av gloser og uttrykk og svar på spørsmål.

    0904arst - 11.09.2013 15:50

  13. Small and large kitchen utensils

    Innhold: Utvide ordforråd om kjøkkenutstyr på engelsk. 

     

    Grunnleggende ferdigheter: Vite hvordan man bruker ordbok - fysisk eller elektronisk - for å utvide eget ordforråd om kjøkkenutstyr. Kunnskap om lay-out når en skal lage plakat med ord og tegninger/bilder av kjøkkenredskaper. Kunnskap om hvordan skrive en tekst - skjønnlitterær eller faktatekst - som omhandler arbeid med kjøkkenutstyr. 

     

    Sluttprodukt: Alle ordene er oversatte til norsk, en plakat med god og oversiktlig lay-out, og en tekst hvor svært mange av ordene for kjøkkenutstyr brukes.

     

    bjørg alise hansen - 10.02.2015 11:09

  14. A Tudor Feast

    Tudor-tida var ein viktig periode i engelsk historie, og svært forskjellig frå den moderne tida vi lever i no. Mat er noko menneska har vore oppteken av i alle tider, og er ein del av kulturen. I dette opplegget ser elevane ein dokumentar som tek føre seg korleis eit tudorsk festmåltid blir til. Historikarane fortel om prosessar, ingrediensar og råvarer som blir brukt medan dei lagar maten. Elevane jobbar med spørsmål til det dei ser; korleis eit tudorsk kjøkken fungerer, kva mat dei hadde, og kva seder og tradisjonar som var knytt til eit festmåltid hjå dei rike.

    kribef - 29.01.2014 11:10

  15. Kings of Pastry

    Elevane jobbar med oppgåver knytt til dokumentaren "The Kings of Pastry" som omhandlar konditor- og sukkerarbeid. Vi følgjer Jaccquy som førebur seg til ein viktig fransk fagkonkurranse. Elevane ser filmen, observerar prosessane, teknikkane og vokabularet brukt i førebuinga til konkurransen, og på konkurransedagane. Elevane øver grunnleggjande ferdigheiter i kommunikasjon. Filmen passar nok best for middels til sterke elevar, då store delar av dialogen foregår på fransk og er teksta på engelsk. 

    kribef - 12.02.2015 08:19

  16. A Baker's Dozen

    Elevane jobbar med temaet baking. Elevane jobbar med tekstar, omgrep og vokabular knytt til temaet. Opplegget består av tre delar. Første del inneheld førebuande aktivitetar der elevane les forteljinga «A Baker’s Dozen» og finn ut om historia til baking/brød. I andre del jobbar elevane med vokabular for baking og bakevarer. I siste del jobbar elevane med oppgåver knytt til filmen «Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death». Alle dei grunnleggande ferdigheitene blir dekt i større eller mindre grad. 

    kribef - 13.11.2014 14:32

  17. Lokale mattradisjoner

    Elevene skal presentere lokal tradisjonsmat for turister. De skal også lage lokal tradisjonsmat. I løpet av prosjektet skal elevene lære om lokal mat, lage lokal mat, og presentere lokal matkultur for turister. Sluttproduktet skal være en stand for turister om lokale mattradisjoner. Her skal det presenteres smaksprøver og informasjon om lokal matkultur. Informasjonen kan være i form av en brosjyre, photostory-film eller annet.

    guri.duesten@stfk.no - 01.12.2015 15:16

  18. Matkultur i UK og USA

    Presentasjon

    Utgangspunktet for dette undervisningsopplegget er temaet matkultur i de engelsktalende landene England og USA. Elevene skal forberede et typisk amerikansk eller engelsk frokostmåltid. De jobber i grupper, og kan gjerne forberede ulike frokostmåltider. I etterkant av måltidet skal elevene skrive en fagartikkel om matkulturen i England eller USA, eller begge. Fagartikkelen skal inneholde informasjon om måltidets rolle som kulturbærer. Artikkelen skal også lages om til en PowerPoint-presentasjon som skal presenteres for klassen.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 12.12.2012 13:52

  19. "Up to the table"

    Opplegget fokuserer på borddekking på amerikansk og arbeid med å forstå og skrive instruksjoner på engelsk knyttet til programfaget.

    Det foreligger lenker til ressurser(se nedenfor). Lærer tar med tre servietter til hver elev.

    http://www.flickr.com/photos/theenmoy/6262808542/sizes/o/in/photostream/

    Læringsmål:

    Lisbeth Andersland - 08.02.2013 09:31