Search page

Søket fant 10 resultater på 0.058 sekunder.

Søkeresultater

  1. Pro Cooking Training Video - Choosing Meat Cuts

    Videoklipp som viser slakt av lam og ulike stykningsdelar og bruksområde.

    kribef - 14.05.2013 11:57

  2. Gordon Ramsay : How to joint a chicken

    Gordon Ramsay viser korleis ein skal dele opp ein kylling samstundes som at han fortel kva ein kan bruke dei ulike stykkene til

    kribef - 14.05.2013 12:22

  3. How to prepare scallops - BBC GoodFood.com - BBC Food

    Videoklipp som viser korleis ein skal reinske eit kamskjel.

    kribef - 14.05.2013 12:25

  4. How to make homemade mayonnaise - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjonsvideo som viser korleis ein lagar majones. Grunnleggjande og grundig forklart.

    kribef - 03.09.2013 19:24

  5. Cooking in Britain today

    Undervisningsopplegg frå British Council knytt til restaurantbransjen i Storbritannia. Nivået er intermediate + så det passar kanskje best til elevar med høgt språknivå. Elevane jobbar med matrelatert vokabular, ulike arbeidsoppgåver knytt til temaet, t.d. det å reflektere over nasjonale rettar, alias-aktige øvingar (beskriv ein matrett), quiz. Nokre av oppgåvene legg til grunn at elevane kjenner godt til matprogram og kjendis-kokkar frå Storbritannia, så her må ein kanskje tilpasse til norske elevar sin kjennskap. 

    kribef - 25.02.2015 10:20

  6. Jamie vs. Nuggets - Restaurant and Food Processing

    Fokus i dette opplegget er å lære om kylling som råvare, korleis handtere denne og kva som er sunn mat. Målet er at elevane skal vere aktive, i diskusjonar og oppgåveløysing, og undervisningsopplegget fokuserer på ordinnlæring og både skriftlege og muntlege ferdigheitar.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 14.11.2012 14:08

  7. Fishy business

    Engelsklærere jobber sammen med Restaurant- og Matfag-elever (evt. programfaglærere) og gjennomfører praktisk arbeid i kjøkken med forberedelse av fiskeretter.

    Elever skal i engelsktimene lære om råvaren fisk som finnes blant annet på et kjøkken.

    Grunnleggende ferdigheter er å kunne uttrykke seg skriftlig og muntlig.

    fish, packed in ice, supermarket Tesco-Lotus, Udonthani, Thailand

    Julia Day - 13.05.2013 14:24

  8. A Baker's Dozen

    Elevane jobbar med temaet baking. Elevane jobbar med tekstar, omgrep og vokabular knytt til temaet. Opplegget består av tre delar. Første del inneheld førebuande aktivitetar der elevane les forteljinga «A Baker’s Dozen» og finn ut om historia til baking/brød. I andre del jobbar elevane med vokabular for baking og bakevarer. I siste del jobbar elevane med oppgåver knytt til filmen «Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death». Alle dei grunnleggande ferdigheitene blir dekt i større eller mindre grad. 

    kribef - 13.11.2014 14:32

  9. Red herrings and other fishy business

    Undervisningsopplegget tek for seg vokabular knytt til fiskeartar og sjømat som er vanleg å bruke i matlaging. Elevane jobbar med å tileigne seg vokabularet på ein visuell måte. Første del av opplegget er ei visuell ordliste, der elevane finn ut kva fiskeartar og sjømat heiter på norsk. Dei får øving i å slå opp i ordbok. Andre del tek for seg innøving av orda dei har i ordlista si. Her spelar dei triple memory i par eller små grupper. Den tredje aktiviteten er eit word puzzle som elevane løyser.

    kribef - 02.12.2014 10:58

  10. Adjektivtrening - Restaurant og matfag

    Intensjonen med dette opplegget er å gjøre elevene mer bevisste på å bruke sine sensoriske evner til å beskrive mat.

    baar0206 - 02.12.2014 15:09