Search page

Søket fant 10 resultater på 0.058 sekunder.

Søkeresultater

  1. Yrkesretta prosjekt i engelsk: Restaurant Wars

    Det følgende er et engelskprosjekt som ble gjennomført på restaurant- og matfag ved Hammerfest videregående skole våren 2011. Prosjektet fungerte godt, og elevene opplevde mye læring og glede ved å jobbe med dette. Det opplevdes både som relevant for deres videre yrkeskarriere og som spennende, i og med at det har et stort konkurranseelement innebygd i seg.

    Kirsti Berg-Hansen - 23.09.2013 15:09

  2. Piping techniques - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjonsvideo som viser ulike sprøyteteknikkar. Frå peparkakemenn til cupcakes. Grundige demonstrasjonar av grunnleggande teknikkar.

    kribef - 03.09.2013 19:11

  3. How to Make Meringue - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjon på korleis ein lagar marengs. Det blir vist steg for steg korleis ein går fram.

    kribef - 03.09.2013 18:45

  4. How to make homemade mayonnaise - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjonsvideo som viser korleis ein lagar majones. Grunnleggjande og grundig forklart.

    kribef - 03.09.2013 19:24

  5. Cooking in Britain today

    Undervisningsopplegg frå British Council knytt til restaurantbransjen i Storbritannia. Nivået er intermediate + så det passar kanskje best til elevar med høgt språknivå. Elevane jobbar med matrelatert vokabular, ulike arbeidsoppgåver knytt til temaet, t.d. det å reflektere over nasjonale rettar, alias-aktige øvingar (beskriv ein matrett), quiz. Nokre av oppgåvene legg til grunn at elevane kjenner godt til matprogram og kjendis-kokkar frå Storbritannia, så her må ein kanskje tilpasse til norske elevar sin kjennskap. 

    kribef - 25.02.2015 10:20

  6. Jamie Oliver

    Elevene skal se på flere episoder av "Jamie`s 30-minute-meals».

    Underveis bearbeides stoffet ved oversetting av gloser og uttrykk og svar på spørsmål.

    0904arst - 11.09.2013 15:50

  7. Adjektivtrening - Restaurant og matfag

    Intensjonen med dette opplegget er å gjøre elevene mer bevisste på å bruke sine sensoriske evner til å beskrive mat.

    baar0206 - 02.12.2014 15:09

  8. Lamb as a bearer of Norwegian traditional meals

    Utgangspunktet for dette undervisningsopplegget er norsk matkultur. Vi tar utgangspunkt i lam, og tradisjoner rundt dette. De jobber i grupper, og skal forberede ulike tradisjonsmåltider med lammekjøtt. I etterkant av måltidet skal elevene lage en brosjyre om norsk tradisjonsmat med utgangspunkt i lammekjøtt. Brosjyren skal inneholde informasjon om lammets rolle som kulturbærer. 

    Ketil Lyngvær - 01.12.2015 14:07

  9. Lamb as a bearer of Norwegian traditional meals - part one

    Utgangspunktet for dette undervisningsopplegget er norsk matkultur. Vi tar utgangspunkt i lam, og tradisjoner rundt dette. Dere jobber i grupper, og skal forberede ulike tradisjonsmåltider med lammekjøtt. I forkant av måltidet skal dere presentere tradisjonsmat med utgangspunkt i lammekjøtt. Presentasjonen skal inneholde informasjon om lammets rolle i Norge. 

    Ketil Lyngvær - 19.04.2016 13:29

  10. The Ultimate Food Truck

    Opplegget er eit gruppearbeid (pararbeid) om fenomenet food truck som stadig blir meir og meir populært og anerkjent, også i Noreg. Elevane jobbar med å utvikle kvart sitt food truck konsept som dei så legg fram munnleg for klassen. Opplegget øvar både digitale og munnlege og skriftlege grunnleggjande ferdigheiter. Som inspirasjon og førebuing til gruppearbeidet kan klassen sjå filmen "Chef" som handlar om ein kokk som startar med food truck.

    Bilde: http://amis30porboston.blogspot.no/2013/05/mayfair.html 

    kribef - 23.02.2015 11:04