Search page

Søket fant 9 resultater på 0.056 sekunder.

Søkeresultater

  1. Let us speed-mingle

    Dette opplegget kan brukes for å repetere vokabular som det har vært jobbet med over tid. Elevene går rundt i klasserommet mens det spilles musikk. Når musikken stopper, skal eleven snakke med den eleven som står foran han/henne. De kan enten gjøre oppgaven slik at den ene sier et ord på norsk og den andre svarer med den engelske oversettelsen. Eller den ene eleven beskriver noe på engelsk, mens den andre skal gjette hvilken glose det er snakk om. Eller den ene eleven sier ordet på engelsk, mens den andre skal stave ordet. Elevene bytter på å være initiativtaker.

    marinab - 14.05.2013 12:37

  2. Native American Cuisine

    The assignment is an interdisciplinary project.

    The main focus is on getting some knowledge about Native American cuisine, making a typical dish and presenting it afterwards.

    Students practise and improve reading, writing, speaking, numeracy and ICT (Information and communications Technology) skills.

    Foto: Martin Jacobs/NTB scanpix (Lisens: CC-by-nc-sa)

    Tatjana Berg - 18.03.2014 13:28

  3. Britain's Youngest Head Chef

    "Britain's Youngest Head Chef" er eit undervisningsopplegg knytt til den timeslange dokumentaren frå 2012 ved same namn. Elevane jobbar med grunnleggjande ferdigheiter knytt til lytting og munnleg aktivitet. Elevane ser dokumentaren og finn svar på utdelte spørsmål om handlingane og personane i filmen. Til slutt diskuterer ein filmen og spørsmåla i lag og oppsummerer.

    kribef - 10.04.2014 13:21

  4. Jamie vs. Nuggets - Restaurant and Food Processing

    Fokus i dette opplegget er å lære om kylling som råvare, korleis handtere denne og kva som er sunn mat. Målet er at elevane skal vere aktive, i diskusjonar og oppgåveløysing, og undervisningsopplegget fokuserer på ordinnlæring og både skriftlege og muntlege ferdigheitar.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 14.11.2012 14:08

  5. A Baker's Dozen

    Elevane jobbar med temaet baking. Elevane jobbar med tekstar, omgrep og vokabular knytt til temaet. Opplegget består av tre delar. Første del inneheld førebuande aktivitetar der elevane les forteljinga «A Baker’s Dozen» og finn ut om historia til baking/brød. I andre del jobbar elevane med vokabular for baking og bakevarer. I siste del jobbar elevane med oppgåver knytt til filmen «Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death». Alle dei grunnleggande ferdigheitene blir dekt i større eller mindre grad. 

    kribef - 13.11.2014 14:32

  6. Adjektivtrening - Restaurant og matfag

    Intensjonen med dette opplegget er å gjøre elevene mer bevisste på å bruke sine sensoriske evner til å beskrive mat.

    baar0206 - 02.12.2014 15:09

  7. The Restaurant of your Dreams

    Et fire ukers undervisningsopplegg for RM, hvor elevene kan jobbe kreativt innenfor det å lage sin egen restaurant. Sluttproduktet er både en muntlig presentasjon og skriftlige tekster inklusive annonse, meny, dagbokside og ordliste.

    Liv Kristin Rasmussen - 12.11.2013 14:04

  8. Treretters Meny - Muntlig Presentasjon

    3-retters meny fra valgfritt land som presenteres på engelsk. Muntlig presentasjon m. evt. skriftlig tilleggsmateriell.

    Skriftlig (programfag): Oppskrifter og fremgangsmåte (evt. på norsk).

    Muntlig utspørring av engelsk- og programfaglærer.

    Rammer for muntlig presentasjon:

    Lag en presentasjon (ppt/prezi) om mat fra et valgfritt land. Presentasjonen bør inneholde

    jarleh - 01.12.2015 15:54

  9. Kitchen utensils - Restaurant- og matfag

    Målet med opplegget er at elevane skal øve grunnleggande kjøkkenutstyr-vokabular. Dette gjer dei ved hjelp av stasjonsundervisning. Opplegget inneheld tre døme på ordinnlæringsstrategiar.

    Svein Anders Kvellestad - 24.01.2013 10:21