Search page

Søket fant 8 resultater på 0.066 sekunder.

Søkeresultater

  1. Britain's Youngest Head Chef

    "Britain's Youngest Head Chef" er eit undervisningsopplegg knytt til den timeslange dokumentaren frå 2012 ved same namn. Elevane jobbar med grunnleggjande ferdigheiter knytt til lytting og munnleg aktivitet. Elevane ser dokumentaren og finn svar på utdelte spørsmål om handlingane og personane i filmen. Til slutt diskuterer ein filmen og spørsmåla i lag og oppsummerer.

    kribef - 10.04.2014 13:21

  2. Spelefilmar med tema for RM

    Ei lita oversikt over spelefilmar med tema frå restaurant og matlaging. 

    kribef - 02.12.2014 17:05

  3. Jamie Oliver

    Elevene skal se på flere episoder av "Jamie`s 30-minute-meals».

    Underveis bearbeides stoffet ved oversetting av gloser og uttrykk og svar på spørsmål.

    0904arst - 11.09.2013 15:50

  4. A Tudor Feast

    Tudor-tida var ein viktig periode i engelsk historie, og svært forskjellig frå den moderne tida vi lever i no. Mat er noko menneska har vore oppteken av i alle tider, og er ein del av kulturen. I dette opplegget ser elevane ein dokumentar som tek føre seg korleis eit tudorsk festmåltid blir til. Historikarane fortel om prosessar, ingrediensar og råvarer som blir brukt medan dei lagar maten. Elevane jobbar med spørsmål til det dei ser; korleis eit tudorsk kjøkken fungerer, kva mat dei hadde, og kva seder og tradisjonar som var knytt til eit festmåltid hjå dei rike.

    kribef - 29.01.2014 11:10

  5. Kings of Pastry

    Elevane jobbar med oppgåver knytt til dokumentaren "The Kings of Pastry" som omhandlar konditor- og sukkerarbeid. Vi følgjer Jaccquy som førebur seg til ein viktig fransk fagkonkurranse. Elevane ser filmen, observerar prosessane, teknikkane og vokabularet brukt i førebuinga til konkurransen, og på konkurransedagane. Elevane øver grunnleggjande ferdigheiter i kommunikasjon. Filmen passar nok best for middels til sterke elevar, då store delar av dialogen foregår på fransk og er teksta på engelsk. 

    kribef - 12.02.2015 08:19

  6. A Baker's Dozen

    Elevane jobbar med temaet baking. Elevane jobbar med tekstar, omgrep og vokabular knytt til temaet. Opplegget består av tre delar. Første del inneheld førebuande aktivitetar der elevane les forteljinga «A Baker’s Dozen» og finn ut om historia til baking/brød. I andre del jobbar elevane med vokabular for baking og bakevarer. I siste del jobbar elevane med oppgåver knytt til filmen «Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death». Alle dei grunnleggande ferdigheitene blir dekt i større eller mindre grad. 

    kribef - 13.11.2014 14:32

  7. My Big Fat Greek Wedding - Lesson plan

    The aim of this lesson is to use the film My Big Fat Greek Wedding to engage the pupils in a discussion centred around culture, multiculturalism and integration, using the cultural importance of food as a focal point. The pupils will explain, explore and elaborate on key topics.  They will also analyse and reflect as well as use three of the  ‘grunnleggende ferdigheter’: å kunne uttrykke seg muntlig, å kunne bruke digitalt verktøy, å kunne skrive. The film is particulary relevant for RM/KOS pupils, but is relevant to all English classes. 

     

    alison.jones.rod@hfk.no - 25.05.2016 12:46

  8. Jamie Olivers matprogram

    På RM er elevane ofte interessert i matprogram. Eg har nytta Jamie Oliver sine program i undervisninga, og elevane har uttrykt at dei finn dette både lærerikt og nyttig. Har ein t.d. Viaplay, ligg mange av programma tilgjengeleg med norsk tekst.

    Oversikt over program som er nyttige i undervisninga:

    - Jamie Olivers matereiser - 2010 - 12 års aldersgrense. Jamie reiser til Marokko, Andalucia, Stockholm, Venezia, Pyrineane (Frankrike), Athen. Episodane varer om lag 50 minutt. I tillegg til maten frå områda han besøkjer, viser han også kulturen frå området. Noko språkbruk.

    kribef - 01.09.2016 09:38