Search page

Søket fant 2 resultater på 0.046 sekunder.

Søkeresultater

  1. Produksjon og beregning fra slakt til lammerull

    Når man slakter et lam, er det viktig å huske at man ikke alltid kan bruke hele vekten til slaktet. Noe av vekten forsvinner når bein fjernes, og kjøttet skjæres rent for blant annet fett og talg(avskjær). Dette kaller man svinn.

    Svinnet kan oppgis i prosent, eller som vekt i gram(g) eller i kilo(kg)

    Foto: Ninna Myrvang. Lisens CC by-na

    Dag Vassbotn - 30.01.2013 15:02

  2. Hestehold og matematikk

    Foto: Unni Hofsø. Lisens CC by-sa.

    Hest som veier 500 kg trenger til vedlikehold og lett arbeid: 4,5 fòrenheter pr. dag, 1 fòrenhet rundballe gir 6 kg, 1 fòrenhet høy gir 3 kg - og endel mere regneoppgaver når du har hest.

    Se hele opplegget under ressurser under her:

    Dag Vassbotn - 13.05.2013 17:30