Search page

Søket fant 2 resultater på 0.056 sekunder.

Søkeresultater

  1. Planlegging av menyer

    Oppgaven er en tverrfaglig arbeidsdag i matematikk, norsk og naturfag på programområdet Restaurant – og matfag.

    Opplegget er todelt, der første del går ut på å lage en tenkt meny som skal dekke dagens energibehov på ca. 2000 kJ. Andre del går i tillegg ut på å beregne innkjøp av varer til middag ved tre forskjellige tilstelninger.

    Dagens gjøremål:

    1. 08.00-09.30

    Introdusere oppgaven i fagene matematikk og naturfag

    Aina Fardal - 13.05.2013 16:52

  2. Energien i maten

    Foto: Knut Fjeldstad / NTB Scanpix. Lisens: CC by-nc-sa.

    Denne oppgaven går ut på å regne ut energiinnholdet i en meny. Elevene får utdelt oppskrifter. Man kan med fordel dele klassen i to. En gruppe får oppskrifter med lite fett og en får med feitere mat. Oppskriftene skal justeres til riktig antall porsjoner og det skal regnes ut næringsinnhold for rettene per porsjon. Elevene har også en praktisk økt på kjøkkenet der de lager maten.

    Line Johnsen - 14.05.2013 11:22