Search page

Søket fant 2 resultater på 0.056 sekunder.

Søkeresultater

  1. Energien i maten

    Foto: Knut Fjeldstad / NTB Scanpix. Lisens: CC by-nc-sa.

    Denne oppgaven går ut på å regne ut energiinnholdet i en meny. Elevene får utdelt oppskrifter. Man kan med fordel dele klassen i to. En gruppe får oppskrifter med lite fett og en får med feitere mat. Oppskriftene skal justeres til riktig antall porsjoner og det skal regnes ut næringsinnhold for rettene per porsjon. Elevene har også en praktisk økt på kjøkkenet der de lager maten.

    Line Johnsen - 14.05.2013 11:22

  2. Restaurantdrift og kostnadsberegning

    Eleven skal se på økonomisk drift av skolens restaurant. Det skal gjøres erfaringer med kostnader til råvarer, drift og fortjeneste.

    Det skal gjøres erfaringer med svinn, og den betydningen det har for overskuddet.

    Hva slags utgifter som er vanlig, og lønn til ansatte.

    Det skal beregnes omsetting og fortjeneste over et tidsaspekt.

    Anita - 05.02.2014 15:28