Search page

Søket fant 9 resultater på 0.053 sekunder.

Søkeresultater

  1. Piping techniques - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjonsvideo som viser ulike sprøyteteknikkar. Frå peparkakemenn til cupcakes. Grundige demonstrasjonar av grunnleggande teknikkar.

    kribef - 03.09.2013 19:11

  2. How to Make Meringue - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjon på korleis ein lagar marengs. Det blir vist steg for steg korleis ein går fram.

    kribef - 03.09.2013 18:45

  3. How to make homemade mayonnaise - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjonsvideo som viser korleis ein lagar majones. Grunnleggjande og grundig forklart.

    kribef - 03.09.2013 19:24

  4. Naturfag.no: Å fange luft med egg - Om trollkrem, skum og proteiner

     

    Kokebøker sier at om vi skal lage trollkrem må vi blande én eggehvite, 2 dl tyttebær, 1 dl sukker, og piske. Kan vi bruke naturvitenskapen til å lage en enda mer luftig trollkrem?

    Hvorfor er det mulig å lage skum av eggehviten? Hvor mye skum kan jeg få av en eggehvite? Hvorfor er eggehviteskum hvitt når eggehviten er nesten fargeløs og gjennomsiktig? Hva er egentlig eggehvite?

    Berit Reitan - 20.05.2014 10:12

  5. Fiskebuffèt

    Dette er et prosjekt med tema fisk. Prosjektet resulterer i en fiskebuffet med inviterte gjester (gjerne foreldre). Dette er en gylden mulighet for at elevene får vist fram hva de kan!

    Prosjektet omfatter en forberedelsesdel med planlegging, mengdeberegning, utregning av næringsinnhold, praktisk gjennomføring på kjøkkenet og innhenting av informasjon om fisk som råstoff.

    Omfatter fagområdene Råstoff- og produksjon, Kost- og livsstil, norsk, matematikk. Kan omfatte naturfag og engelsk også:-)

    hegeo - 12.02.2015 14:25

  6. Påvisning av antioksidanter

    Enkelt forsøk for påvisning av antioksidanter.

    Hentet fra Utforskende arbeidsmetoder i naturfag - 22 praktiske ideer, Skolelaboratoriet for matematikk, naturfag og teknologi, NTNU, Berit Bungum og Peter van Marion (red.)

    Vi kan lese mye om betydningen av antioksidanter for vår helse, og alle vet at det er sunt å spise frukt og bær fordi det gir oss mye antioksidanter. Kan vi undersøke selv hva som inneholder antioksidanter?

    Utstyr / ressurser

    trine.johnsen@stfk.no - 14.01.2015 10:45

  7. Treretters Meny - Muntlig Presentasjon

    3-retters meny fra valgfritt land som presenteres på engelsk. Muntlig presentasjon m. evt. skriftlig tilleggsmateriell.

    Skriftlig (programfag): Oppskrifter og fremgangsmåte (evt. på norsk).

    Muntlig utspørring av engelsk- og programfaglærer.

    Rammer for muntlig presentasjon:

    Lag en presentasjon (ppt/prezi) om mat fra et valgfritt land. Presentasjonen bør inneholde

    jarleh - 01.12.2015 15:54

  8. Jamie Olivers matprogram

    På RM er elevane ofte interessert i matprogram. Eg har nytta Jamie Oliver sine program i undervisninga, og elevane har uttrykt at dei finn dette både lærerikt og nyttig. Har ein t.d. Viaplay, ligg mange av programma tilgjengeleg med norsk tekst.

    Oversikt over program som er nyttige i undervisninga:

    - Jamie Olivers matereiser - 2010 - 12 års aldersgrense. Jamie reiser til Marokko, Andalucia, Stockholm, Venezia, Pyrineane (Frankrike), Athen. Episodane varer om lag 50 minutt. I tillegg til maten frå områda han besøkjer, viser han også kulturen frå området. Noko språkbruk.

    kribef - 01.09.2016 09:38

  9. Grønnsaksuppe - mengde- og kostnadsberegning

    Eleven skal tilberede grønnsaker til grønnsakssuppe. Det skal gjøres erfaringer med svinn og den betydningen det har for sluttproduktet, kvantitets og kvalitetsmessig og i et økonomisk perspektiv. Det skal beregnes svinn i gram og prosent og foretas mengde- og kostnadsberegning.

    Foto: Magnar Kirknes, VG, NTB Scanpix. Lisens: CC by-nc-sa. Kilde: ndla.no

    Rolf Liebich - 30.01.2013 15:18