Search page

Søket fant 16 resultater på 0.054 sekunder.

Søkeresultater

  1. Matematikk og fiskemåltid

    Foto: Amendor AS. Lisens: CC-by-sa

    Fiskemiddag; filetere fisk og beregne svinnprosent.

    Lag en oppskrift etter menystandard.

    Beregne ingredienser.

    Beregne mengde og priser.

    Synkoniser gjerne undervisningsplanene i matfag og matematikk, slik at elevene har gjennomgått en del svinnberegninger.

    Dag Vassbotn - 23.10.2013 14:11

  2. Livvstil og helse

    I dette tverrfaglige opplegget skal elevene arbeide i grupper (lære å samarbeide), og fordype seg i temaer rundt spesialkost. Produktene som skal vurderes er et skriftlig arbeide (resonnerende tekst) som skal presenteres for klassen (foredrag). Gruppene bør ikke ha flere enn fire medlemmer. To til tre uker skulle være nok til dette arbeidet for å få læringsutbytte av det.

    Ressurser

    Cecilie Isaksen Eftedal - 08.12.2014 11:28

  3. Lag den luftigaste trollkremen

    Hvordan kan vi bruke naturvitenskapen til å lage en enda mer luftig trollkrem enn den vi finner i kokebøkene? I denne aktiviteten gis elevene en fremgangsmåte for å lage ekstra luftig trollkrem.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 29.06.2013 08:05

  4. Naturfag.no: Å fange luft med egg - Om trollkrem, skum og proteiner

     

    Kokebøker sier at om vi skal lage trollkrem må vi blande én eggehvite, 2 dl tyttebær, 1 dl sukker, og piske. Kan vi bruke naturvitenskapen til å lage en enda mer luftig trollkrem?

    Hvorfor er det mulig å lage skum av eggehviten? Hvor mye skum kan jeg få av en eggehvite? Hvorfor er eggehviteskum hvitt når eggehviten er nesten fargeløs og gjennomsiktig? Hva er egentlig eggehvite?

    Berit Reitan - 20.05.2014 10:12

  5. Naturfag.no: Blåbærtrio

     

    I denne aktiviteten skal elevene lage en blåbærdessert, observere hvordan blåbærsaft kan brukes som indikator og få øvelse i å argumentere naturvitenskapelig. Hvordan kan blåbærsaft ha ulike farger i samme dessert? Og hvordan kan elevene trekke kunnskap ut fra observasjonene de gjør og argumentere for eget syn? Og hvordan smaker egentlig en blåbærtrio?

    Berit Reitan - 20.05.2014 09:41

  6. Lage softis

    Innhold: Lage softis

    Læringsmål:

    • Kunne planlegge og gjennomføre et forsøk i sammarbeid med andre. Anslå målusikkerhet og vurdere mulige feilkilder
    • Drøfte spørmål knyttet til ernæring

    GF: Lese, skrive og regne

    Metode: Forsøk

    Sluttprodukt: Iskrem

    12117001 - 23.10.2013 11:44

  7. Fishy business

    Engelsklærere jobber sammen med Restaurant- og Matfag-elever (evt. programfaglærere) og gjennomfører praktisk arbeid i kjøkken med forberedelse av fiskeretter.

    Elever skal i engelsktimene lære om råvaren fisk som finnes blant annet på et kjøkken.

    Grunnleggende ferdigheter er å kunne uttrykke seg skriftlig og muntlig.

    fish, packed in ice, supermarket Tesco-Lotus, Udonthani, Thailand

    Julia Day - 13.05.2013 14:24

  8. Planlegge, lage og publisere video om hvordan tilberede et måltid

    Skrivesenteret har laget et opplegg som går ut på å planlegge, skape 

    og publisere en instruksjonsvideo på YouTube om hvordan tilberede et måltid.

     

    Foto: J. Rynio StockFood / NTB Sxanpic. Lisens: CC-by-nc-sa

    Julie Bjørnstad - 12.12.2014 13:56

  9. Fiskebuffèt

    Dette er et prosjekt med tema fisk. Prosjektet resulterer i en fiskebuffet med inviterte gjester (gjerne foreldre). Dette er en gylden mulighet for at elevene får vist fram hva de kan!

    Prosjektet omfatter en forberedelsesdel med planlegging, mengdeberegning, utregning av næringsinnhold, praktisk gjennomføring på kjøkkenet og innhenting av informasjon om fisk som råstoff.

    Omfatter fagområdene Råstoff- og produksjon, Kost- og livsstil, norsk, matematikk. Kan omfatte naturfag og engelsk også:-)

    hegeo - 12.02.2015 14:25

  10. The Restaurant of your Dreams

    Et fire ukers undervisningsopplegg for RM, hvor elevene kan jobbe kreativt innenfor det å lage sin egen restaurant. Sluttproduktet er både en muntlig presentasjon og skriftlige tekster inklusive annonse, meny, dagbokside og ordliste.

    Liv Kristin Rasmussen - 12.11.2013 14:04

  11. Restaurant Wars

    Tverrfaglig oppgave, restaurant- og matfag og engelsk. Lage restaurant, kåre vinner.

    robert.olsen@ffk.no - 01.12.2015 15:49

  12. Grønnsaksuppe - mengde- og kostnadsberegning

    Eleven skal tilberede grønnsaker til grønnsakssuppe. Det skal gjøres erfaringer med svinn og den betydningen det har for sluttproduktet, kvantitets og kvalitetsmessig og i et økonomisk perspektiv. Det skal beregnes svinn i gram og prosent og foretas mengde- og kostnadsberegning.

    Foto: Magnar Kirknes, VG, NTB Scanpix. Lisens: CC by-nc-sa. Kilde: ndla.no

    Rolf Liebich - 30.01.2013 15:18

  13. Pepperkakehus

    I denne oppgaven skal elevene planlegge baking av tre pepperkakehus og bake disse.

    Arbeidsoppdraget består i å:

    1) lage en tegning av pepperkakehusene

    2) bergene mengden deig som trengs

    3) gjøre kostnadsberegninger

    4) bake pepperkakehusene og evaluere resultatet

    Når kakene skal bakes kan tilgang på ovn være en begrensende faktor. For å sikre at men får gjennomført bakinga på rimelig tid kan det være lurt å kreve av elevene at alle fire vegger til pepperkakehuset skal få plass på et bakebrett.

    elro0604 - 12.03.2013 15:01

  14. Oppstartsprosjektet suppekokker

    Et samarbeidsprosjekt mellom programfaglærere og matematikklærere på RM. Hensikten var å bli kjent på kjøkkenet, bli kjent elev-elev og elev-lærer, produsere enkle retter og bruke matematikk som redskap i programfaget.

    Anne Stenstad Karlsen - 29.10.2013 12:07

  15. Forhold på kjøkkenet

    Lage retter på kjøkkenet og bruke matematikk som redskap med fokus på målenheter, måleredskap og forhold.

    Elevene skal regne med ulike måleneheter, bruke ulike måleredskap og vurdere hvilke som er mest hensiktsmessig i ulike situasjoner, regne med forhold, følge og justere oppskrifter og praktisere god produksjonshygiene.

    Anne Stenstad Karlsen - 29.10.2013 14:02

  16. Fruktsalat og prosentregning

    Elevene får utdelt frukt og lager fruktsalat. Vi regner ut avskjær/svinn, andeler og prosentandeler. Til slutt spiser elevene fruktsalaten.

    Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Lisens: CC by-nc-sa. Kilde: ndla.no

    Thorleif Westby - 07.11.2013 10:08