Search page

Søket fant 6 resultater på 0.054 sekunder.

Søkeresultater

  1. Adjektivtrening - Restaurant og matfag

    Intensjonen med dette opplegget er å gjøre elevene mer bevisste på å bruke sine sensoriske evner til å beskrive mat.

    baar0206 - 02.12.2014 15:09

  2. Etikk i matvareproduksjonen

    Klassen skal undersøke ulike sider ved temaet etikk innenfor ulike programfagområder i restaurant- og matfag. Hva er etisk forsvarlig i matvareproduksjon for å gi en trygg og sunn utvikling? Hvordan se etikken i forhold til bruk av tilsetningsstoffer, ærlig markedsføring, bruk av bioteknologi (genmodifisert mat)? 

    Foto: Henrik Pyndt Sørensen, NTB Scanpix. Lisens: CC-by-nc-sa

    Julie Bjørnstad - 09.09.2015 13:14

  3. Lokale restauranttilbud - tekster om mat og servering

    Med utgangspunkt i restauranttilbudet i nærmiljøet jobber vi med tekster (lesing og skriving) i norsk- og engelskfaget.

    Del 1: Lesing av restaurantanmeldelser

    Vi starter med å fokusere på restaurantanmeldelse som skiftlig sjanger. Både i norsk og engelsk leser vi typiske eksempler på restaurantanmeldelser og snakker om hva som kjennetegner disse tekstene. På engelsk jobber vi også med å ordforrådsarbeid og lærer oss ord/uttrykk som brukes for å beskrive mat og servering på restauranter. Som intro til opplegget har vi en 20-spørsmål-oppgave i begge fagene.

    Kirsti Berg-Hansen - 23.09.2013 14:48

  4. Arbeidsprosjekt i kjøtt VG2 kokk og servitør

    Stykningsdeler- kjøtt og bruksområder

    ernæring og helse

    anette.walle.sivertsen@t-fk.no - 09.02.2016 10:18

  5. Middagsrett med ...som råvare.

    Elevene skal sette sammen, planlegge, produsere og servere en middagsrett med ... som råvare, samt  utarbeide oppskrift på retten slik at den kan publiseres i et elevhefte for ungdomsskolelever. Oppskriften skal inneholde deltajerte beskrivelse av framgangsmåter og arbeidsrekkefølge og være tilpassa målgruppa. 

     

    Sluttprodukt: Ferdig middagsrett, presentasjon av retten for gjester og oppskrift klargjort for elevheftet.

     

     

    gunhildg - 17.03.2016 13:55

  6. Instruksjon på kjøkkenet

    Skriftlig og muntlig instruksjon. Muntlig instruksjon på kjøkkenet: 10 minutter. Skriftlig instruksjon leveres samme dag.

    Oppgave til elevene:

    Ta for deg en grønnsak, en kjøkkenmaskin eller et annet verktøy du bruker på kjøkkenet.Lag en instruksjon som gjør at norsklæreren forstår og lærer hvordan den/det skal brukes.

    Grønnsak: vekst, rensing, sesong, bruksområder, tilbredningsmetoder med mer.

    Kjøkkenmaskin/ kjøkkenredskap: Bruk, rengjøring, ulike deler den er satt sammen av, forsiktighetsregler med mer.

    kjersti ottesen - 02.05.2013 13:57