Search page

Søket fant 13 resultater på 0.047 sekunder.

Søkeresultater

  1. Middag med energi

    Tverrfaglig opplegg som inkulderer fagene matematikk, naturfag og helsefremmende arbeid.

    Elevene skal lage en treretters middag, beregne energi og forklare hvordan maten brytes ned i fordøyelsessystemet.

    Tverrfaglig muntlig vurdering.

    2901sibi - 22.09.2013 17:51

  2. Energi: Inntak og forbruk

    Forsøket tar for seg energiinnhold i gulrot og potetgull.

    Regne ut aktivitet som må til for å forbruke den energi som er i potetgull og gulrot.

    runel - 09.12.2013 11:28

  3. Næringsinnhold i cola - intro til energibalanse i kroppen

    Vis hva en cola inneholder ved å "lage" cola.

    Brukes som intro om energibalanse i kroppen. Fin tankevekker for elevene.

    Fint utgangspunkt for diskusjon om kosthold og energibalanse i kroppen.

    Grunnleggende ferdigheter: muntlig og regning

     

    larskristia - 09.12.2013 13:36

  4. Påvisning av antioksidanter

    Enkelt forsøk for påvisning av antioksidanter.

    Hentet fra Utforskende arbeidsmetoder i naturfag - 22 praktiske ideer, Skolelaboratoriet for matematikk, naturfag og teknologi, NTNU, Berit Bungum og Peter van Marion (red.)

    Vi kan lese mye om betydningen av antioksidanter for vår helse, og alle vet at det er sunt å spise frukt og bær fordi det gir oss mye antioksidanter. Kan vi undersøke selv hva som inneholder antioksidanter?

    Utstyr / ressurser

    trine.johnsen@stfk.no - 14.01.2015 10:45

  5. Stasjonslek om energigivende næringsstoffer og blodsukker

     

    Stasjonslek med praktiske og teoretiske oppgaver for grupper, for å øve seg på energigivende næringsstoffer og blodsukker.

    Kan gjerne brukes som introduksjon til tema næringsstoffer i naturfag eller helsefremmende arbeid.

    Læringsmål:

    Synliggjøre hvilke matvarer de energigivende næringsstoffene finnes i.

    Elevene skal forstå hvilke matvarer som gir et stabilt blodsukker.

     

    marlun - 29.10.2014 11:40

  6. Riktig arbeidsteknikk og arbeidsstillinger - ergonomi

    Lære å bruke riktig arbeidsteknikker og gode arbeidsstillinger samt kunne gjøre greie for sammenheng mellom ergonomi og helse.

    3 x 4 timer til rådighet.
    Norsklærer, naturfaglærer og helsefag.
    Stasjonsopplæring, kjøkken, PTF.

    Kunnskapsmål

    • Du skal kunne forklare ryggens anatomi og vurdere hvorfor man kan få belastningslidelser.
    • Du skal kunne forklare hva en artikkel er og hvordan et intervju skal legges opp.
    • Du skal kunne gjøre rede for en sunn livsstil

    Ferdighetsmål

    hanneberitost2002@gmail.com - 10.12.2014 19:32

  7. Hvor mye mineraler trenger vi?

    • Synliggjøre dagsbehovet av ulike mineraler ved å vise mengde som trengs av ulike matvarer

    • Få kjennskap til betydningen av de ulike mineraler i kroppen

    • Utvikle evnen til å vurdere mengder.

    biologen@online.no - 13.10.2015 18:13

  8. Kosthold - lage et måltid

    Dette er et opplegg hvor man tar utgangspunkt i at elevene lager et måltid i programfaget og at elevene jobber videre med dette i engelsk og naturfag. (Gjerne norsk også, selv om vi ikke har tatt med det her.)

    Anja Saxebøl - 15.03.2016 10:56

  9. Energiomsetning i løpet av et døgn. Arbeidsoppgave/øvelse

    Undervisnigsopplegg som går ut på å beregne hvor mye energi det er i maten vi spiser i løpet av et døgn. Her bruker vi programmet Mat på data. I tilegg må elevene beregne hvor mye energi de forbruker. Dette gjøres ved å fylle ut et skjema. I tillegg kontroleres dette ved å legge aktivitetene i løpet av et døgn inn i en aktivitetskalkulator. Her må elevene regne om fra kilokalorier (kcal) til kilojoule (kJ). Til slutt må elevene ta stilling til/drøfte om det er samsvar mellom "energi inn" og "energi ut".

    olali - 27.03.2014 13:24

  10. Hvorfor blir ikke geleen stiv?

    Har du prøvd å lage gele med fersk ananas eller kiwi? Geleen blir ikke stiv. Hva kan dette skyldes?

    Enzymer er store ”verktøymolekyler” som øker farten til kjemiske reaksjoner. Med dette forsøket kan man se virkningen av et enzym som ”klipper opp” proteiner eller polysakkarider, og man kan se forskjellen når enzymet mangler eller er ødelagt. I gele holdes vannet på plass av proteiner eller polysakkarider. Enzymer kan klippe disse opp i korte biter slik at geleen blir flytende.

    trine.johnsen@stfk.no - 29.04.2015 13:24

  11. Helse og oppvekst Vg1: Kosthold og næringsstoffer.

        Kosthold, næringsstoffer og vokabular: naturfag, engelsk.

        Læringsmål Helse- og oppvekstfag:

        Vurdere næringsinnhold i eget kosthold.

     

        Læringsmål Engelsk:

        Navn på matvarer og næringsstoffer på engelsk.

        

        Læringsmål Naturfag:

        Vurdere næringsinnhold i sitt daglige kosthold.

    astrie16@student.uia.no - 30.03.2017 20:09

  12. Måling av blodsukker ved sunn og usunn frukost

    Eit tverrfagleg arbeid med programfaglærar. Vi måler blodsukkeret til elevane 3 gonger. Vi måler blodsukkeret før frukost, etter frukost og til slutt etter tur. Halve klassen et ein sunn frukost medan den andre halve klassen et ein usunn frukost.

    Geir Løland - 23.10.2013 11:32

  13. Sukkermonsen

    Elevene undersøker hvilke matvarer som finnes i skolekantina. Elevene lager video med forslag til nye matretter.

    Læringsmål

    rora0708 - 04.02.2014 10:01