Search page

Søket fant 25 resultater på 0.055 sekunder.

Søkeresultater

  1. Prosent på kjøkkenet - smoothie

    Elevene skal lære å regne med prosent gjennom praktisk arbeid på kjøkkenet. Elevene skal lage smoothie og coctail der oppskriften er oppgitt i prosent. De skal også regnes ut svinnprosent og oppskriften skal reguleres underveis.

    Kristine Lohne - 12.06.2013 00:33

  2. Sukker- og fettinnhold i forskjellige matvarer

    Elevene skal regne med prosent gjennom praktisk arbeid. Elevene skal regne ut hvor mye sukker en bestemt matvare inneholder etter først å ha funnet ut hvor mange prosent sukker varen inneholder. Eleven skal veie en oppgitt mengde fett og finne ut hvor mange prosent dette tilsvarerer i matvaren.

    Kristine Lohne - 12.06.2013 16:30

  3. Middag med energi

    Tverrfaglig opplegg som inkulderer fagene matematikk, naturfag og helsefremmende arbeid.

    Elevene skal lage en treretters middag, beregne energi og forklare hvordan maten brytes ned i fordøyelsessystemet.

    Tverrfaglig muntlig vurdering.

    2901sibi - 22.09.2013 17:51

  4. Bruk tallerkenmodellen og beregn næringsinnhold

    I dette undervisningsopplegget skal elevene lage lunsjporsjoner ved hjelp av tallerkenmodellen. En viktig målsetning er å kunne vurdere næringsinnhold opp mot anbefalinger.

    Det jobbes med følgende grunnleggende ferdigheter:

    Cecilie Isaksen Eftedal - 01.10.2012 09:02

  5. FYR_helse og oppvekst

    Små tips til mål og vekt. Praktiske oppgaver.

    kjekn - 30.01.2013 14:45

  6. Porsjonsberegne og kostnadsberegne måltider

    Elevene skal porsjonsberegne og kostnadsberegne måltider. Det skal beregnes for et enkelt måltid og for en hel klasse (15 stk.)

    magmor - 13.05.2013 17:59

  7. Matematikk og helse i et måltid

    Elevene beskriver næringsstoffene i dette måltidet, i tillegg til at de beregner energiinnhold og gjør om enheter i oppskriften.

    Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen Aftenposten/NTB Scanpix. Lisens: CC-by-nc-sa

    Elevene velger selv oppskrifter og lager maten på kjøkkenet.

    Dag Vassbotn - 14.05.2013 09:51

  8. Anbud barneselskap

    Elevane skal diskutere kva anbud er og rekne ut eit anbud på eit barneselskap. Når dei reknar ut anbudet kan elevane arbeide 2 og 2. Elevane skal skrive namnet sitt på ein lapp og levere inn sitt anbud.

    Geir Løland - 14.05.2013 09:58

  9. Undervekt og overvekt blant jenter og gutter

    Foto: Tore Wuttudal Samfoto/NTB Scanpix. Lisens: CC-by-nc-sa

    Undervisningsopplegget tar utgangspunkt i en artikkel om undervekt og overvekt blant gutter og jenter. Det er laget spørsmål til innholdet i teksten som elevene skal svare på underveis.

    Grunnleggende ferdigheter

    - å kunne uttrykke seg muntlig

    - å kunne uttrykke seg skriftlig

    - å kunne lese

    - å kunne regne

    harbre - 14.05.2013 11:56

  10. Spesialkost

    Hensikten med oppgaven er å ta utgangspunkt i oppskrifter på spesialkost (her: diabetes) og vurdere næringsinnhold i maten, både mengde og sammensetning. I matematikk blir det snakk om overslagsregning, forholdstall og omgjøringer.

    Av utstyr trenger elevene skrivesaker og kalkulator.

    I forhold til regning som grunnleggende ferdighet i RM arbeider vi med å bruke mål, vekt og volum og tilpasse oppskrifter/resepter.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 15.11.2012 11:52

  11. Vekt av matvarer

    Elevane skal vurdere vekt, vege matvarer, gjere om og rekne ut pris. Undervisningsopplegg på vedlagt fil.

    Geir Løland - 30.01.2013 14:38

  12. Energiinnhold i ulike matvarer

    • Hvor mye veier en deig som gir 25 rundstykker - og hvor mange kJ inneholder den?
    • Hvordan regner man mellom kJ og kcal?
    • Hvordan regne ut hvor mange kJ, gram proteiner, fett og karbohydrater ulike mavarer inneholder?

    I vedlagte fil finnes mengdetreningsoppgaver til disse temaene.

    Julie Bjørnstad - 19.11.2014 22:04

  13. Kosthold - lage et måltid

    Dette er et opplegg hvor man tar utgangspunkt i at elevene lager et måltid i programfaget og at elevene jobber videre med dette i engelsk og naturfag. (Gjerne norsk også, selv om vi ikke har tatt med det her.)

    Anja Saxebøl - 15.03.2016 10:56

  14. Næringsrik mat i barnehagen

     

    Foto: Einar Gjærevold. Lisens: CC-by-sa. Kilde: ndla.no

     

    Innhold:

    Sette sammen et enkelt måltid med hensyn til energi og næringsinnhold for barn i barnehagen

     

    Om undervisningsopplegget (rammer)

    Kortfattet og punktvis presentasjon av undervisningsopplegget som skal vise:

    Cecilie Isaksen Eftedal - 20.10.2016 13:30

  15. Bruk tallerkenmodellen og beregn næringsinnhold

    I dette undervisningsopplegget skal elevene lage lunsjporsjoner ved hjelp av tallerkenmodellen. En viktig målsetting er å kunne vurdere næringsinnhold opp mot anbefalinger.

    I vedlagte fil finnes en forslag til organisering og lenker til ressurser på hhv NDLA matematikk og NDLA helse- og oppvekstfag.

    Trine Merethe Paulsen - 02.02.2012 23:26

  16. Næringsinnhold i kosten

    Hensikten med oppgaven er at eleven skal bli bevisstgjort nærings- og energiinnholdet i maten sett i forhold til statens anbefalinger

    Arbeidsoppdraget vil gå ut på å:

    1.beregne energiinnholdet i en oppsatt dagsmeny

    2.sammenlikne næringsinnholdet med anbefalingene til statens ernæringsråd

    I forhold til regning som grunnleggende ferdighet i HO jobber vi med grafisk framstilling av materialet.

    Anita - 30.01.2013 15:35

  17. Pizzalaging

    Hensikten med oppgaven er å lære budsjett og regnskap i forbindelse med planlegging av og handling til måltider. Elevene skal lage et budsjett over hva de trenger av ingredienser, handle og deretter føre regnskap over hva de har brukt.

    I tillegg legger oppgaven vekt på omgjøring av enheter i forbindelse med baking av pizza på kjøkkenet.

    Foto: Molly Hunter Bon Apetit/NTB Scanpix. Lisens: CC-by-nc-sa

    Aina Fardal - 24.02.2013 18:34

  18. Faglig vaffelkos

    Dette er et tverfaglig opplegg mellom matematikk og HO. Elevene skal tilberede et lite måltid for en bestemt målgruppe og vurdere den helsemessige betydningen av måltidet for målgruppen. Før måltidet kan tilberedes må elevene regne på hvor mye røre de må lage og hvor mange vafler de må steike. De skal også planlegge og gjennomføre innkjøp og sette opp regnskap for utgiftene.

    Line Johnsen - 13.05.2013 17:51

  19. Energiinnhold i mat

    Hensikt:

    • Bevisstgjøre elever om forholdet mellom energiinntak og forbrenning.
    • Vise elevene at dette kan beregnes eksakt ved hjelp av matematiske formler.

    Knut Fulsebakke - 14.05.2013 11:16

  20. Måling av blodsukker ved sunn og usunn frukost

    Eit tverrfagleg arbeid med programfaglærar. Vi måler blodsukkeret til elevane 3 gonger. Vi måler blodsukkeret før frukost, etter frukost og til slutt etter tur. Halve klassen et ein sunn frukost medan den andre halve klassen et ein usunn frukost.

    Geir Løland - 23.10.2013 11:32

Pages