Search page

Søket fant 18 resultater på 0.055 sekunder.

Søkeresultater

  1. Middag med energi

    Tverrfaglig opplegg som inkulderer fagene matematikk, naturfag og helsefremmende arbeid.

    Elevene skal lage en treretters middag, beregne energi og forklare hvordan maten brytes ned i fordøyelsessystemet.

    Tverrfaglig muntlig vurdering.

    2901sibi - 22.09.2013 17:51

  2. Bruk tallerkenmodellen og beregn næringsinnhold

    I dette undervisningsopplegget skal elevene lage lunsjporsjoner ved hjelp av tallerkenmodellen. En viktig målsetning er å kunne vurdere næringsinnhold opp mot anbefalinger.

    Det jobbes med følgende grunnleggende ferdigheter:

    Cecilie Isaksen Eftedal - 01.10.2012 09:02

  3. FYR_helse og oppvekst

    Små tips til mål og vekt. Praktiske oppgaver.

    kjekn - 30.01.2013 14:45

  4. Porsjonsberegne og kostnadsberegne måltider

    Elevene skal porsjonsberegne og kostnadsberegne måltider. Det skal beregnes for et enkelt måltid og for en hel klasse (15 stk.)

    magmor - 13.05.2013 17:59

  5. Matematikk og helse i et måltid

    Elevene beskriver næringsstoffene i dette måltidet, i tillegg til at de beregner energiinnhold og gjør om enheter i oppskriften.

    Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen Aftenposten/NTB Scanpix. Lisens: CC-by-nc-sa

    Elevene velger selv oppskrifter og lager maten på kjøkkenet.

    Dag Vassbotn - 14.05.2013 09:51

  6. Anbud barneselskap

    Elevane skal diskutere kva anbud er og rekne ut eit anbud på eit barneselskap. Når dei reknar ut anbudet kan elevane arbeide 2 og 2. Elevane skal skrive namnet sitt på ein lapp og levere inn sitt anbud.

    Geir Løland - 14.05.2013 09:58

  7. Spesialkost

    Hensikten med oppgaven er å ta utgangspunkt i oppskrifter på spesialkost (her: diabetes) og vurdere næringsinnhold i maten, både mengde og sammensetning. I matematikk blir det snakk om overslagsregning, forholdstall og omgjøringer.

    Av utstyr trenger elevene skrivesaker og kalkulator.

    I forhold til regning som grunnleggende ferdighet i RM arbeider vi med å bruke mål, vekt og volum og tilpasse oppskrifter/resepter.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 15.11.2012 11:52

  8. Vekt av matvarer

    Elevane skal vurdere vekt, vege matvarer, gjere om og rekne ut pris. Undervisningsopplegg på vedlagt fil.

    Geir Løland - 30.01.2013 14:38

  9. Energiinnhold i ulike matvarer

    • Hvor mye veier en deig som gir 25 rundstykker - og hvor mange kJ inneholder den?
    • Hvordan regner man mellom kJ og kcal?
    • Hvordan regne ut hvor mange kJ, gram proteiner, fett og karbohydrater ulike mavarer inneholder?

    I vedlagte fil finnes mengdetreningsoppgaver til disse temaene.

    Julie Bjørnstad - 19.11.2014 22:04

  10. Kosthold - lage et måltid

    Dette er et opplegg hvor man tar utgangspunkt i at elevene lager et måltid i programfaget og at elevene jobber videre med dette i engelsk og naturfag. (Gjerne norsk også, selv om vi ikke har tatt med det her.)

    Anja Saxebøl - 15.03.2016 10:56

  11. Bruk tallerkenmodellen og beregn næringsinnhold

    I dette undervisningsopplegget skal elevene lage lunsjporsjoner ved hjelp av tallerkenmodellen. En viktig målsetting er å kunne vurdere næringsinnhold opp mot anbefalinger.

    I vedlagte fil finnes en forslag til organisering og lenker til ressurser på hhv NDLA matematikk og NDLA helse- og oppvekstfag.

    Trine Merethe Paulsen - 02.02.2012 23:26

  12. Faglig vaffelkos

    Dette er et tverfaglig opplegg mellom matematikk og HO. Elevene skal tilberede et lite måltid for en bestemt målgruppe og vurdere den helsemessige betydningen av måltidet for målgruppen. Før måltidet kan tilberedes må elevene regne på hvor mye røre de må lage og hvor mange vafler de må steike. De skal også planlegge og gjennomføre innkjøp og sette opp regnskap for utgiftene.

    Line Johnsen - 13.05.2013 17:51

  13. Energiinnhold i mat

    Hensikt:

    • Bevisstgjøre elever om forholdet mellom energiinntak og forbrenning.
    • Vise elevene at dette kan beregnes eksakt ved hjelp av matematiske formler.

    Knut Fulsebakke - 14.05.2013 11:16

  14. Måling av blodsukker ved sunn og usunn frukost

    Eit tverrfagleg arbeid med programfaglærar. Vi måler blodsukkeret til elevane 3 gonger. Vi måler blodsukkeret før frukost, etter frukost og til slutt etter tur. Halve klassen et ein sunn frukost medan den andre halve klassen et ein usunn frukost.

    Geir Løland - 23.10.2013 11:32

  15. Sukkerinnhold i ulike drikkevarer

    Elevene skal arbeide med oppgaver om hvor mye sukker forskjellige drikkevarer inneholder. Opplegget er utarbeidet ut fra en artikkel på nettavisen.no.

    Kristine Lohne - 17.03.2014 22:44

  16. Levekostnader for unge

    Beregne levekostnader for ungdom (sunn kostholdsplan, klær, mobiltelefoni, boutgifter, osv.)

    Alle fem grunnleggende ferdigheter.

    cecilie.tvede@tvedestrandamli.vgs.no - 08.02.2016 17:42

  17. Fruktsalat og prosentregning

    Elevene får utdelt frukt og lager fruktsalat. Vi regner ut avskjær/svinn, andeler og prosentandeler. Til slutt spiser elevene fruktsalaten.

    Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Lisens: CC by-nc-sa. Kilde: ndla.no

    Thorleif Westby - 07.11.2013 10:08

  18. Sukkermonsen

    Elevene undersøker hvilke matvarer som finnes i skolekantina. Elevene lager video med forslag til nye matretter.

    Læringsmål

    rora0708 - 04.02.2014 10:01