Avfallshåndtering - et eksempel på bærekraftig utvikling

Beskrivelse: 

Dette undervisningsopplegget inneholder en powerpoint med bilder fra et bilopphuggeri fra Notodden. Gamle biler blir demontert og deler blir brukt om igjen. Metall, plast, gummi, glass og væsker blir gjenvunnet. Her er det grunnlag for å drøfte forbruksvalg og miljømessig tankegang. I starten av framsyninga er det en bildequiz fra Notodden. Denne kan brukere fra andre steder hoppe over eller bytte ut med egne bilder fra eget hjemsted. Bildene i dette opplegget er tatt av Anund Helgesen og kan brukes ikke kommersielt av hvem som helst, delt på samme vilkår. Kildehenvisning.

Start med bildequiz. Bytt ut bildene mine i bildequizen dersom du er fra et annet sted. La deretter elevene svare på spørsmåla som kommer fram i powerpointen.

Elevene kan bruke bok eller NDLA til søk og oppgaveløsning etterpå. Jeg lot mine elever finne ut hva de ulike delene på bil kunne brukes til etterpå. Gummihjul - dekke under kunstgressbaner, spregningsmatter osv, glass - til nytt glass osv.

Elevene viste stor interesse både for quiz og for opplegget rundt et bilopphuggeri. Jeg har tidligere brukt bilder fra kommunalt søppeldeponi, elevene syntes dette var betydelig mer fengende og de engasjerte seg max i timene.

Det er behov fror framvisningsmetoder for en powerpointpresentasjon.