Beskrivelse:
Elevene skal lære om tradisjonell samisk matkultur og samenes språklige og litterære historie.
I norskfaget:
- Bli kjent med samisk sakprosa i oversettelse til norsk
- Få innblikk i den norske flerspråklige situasjonen
- Reflektere over samenes situasjon som språklig minoritet
I kokk- og servitørfaget:
- Bli kjent med og presentere tradisjonell samisk matkultur
- Planlegge og gjennomføre tradisjonelt samisk måltid
- Lage en meny med mat og drikke, presentert som en sammensatt tekst
Ressurser

- Starte med en opplevelse: Se filmen Kautokeinoopprøret i programfaget:
- Innføring i tradisjonell samisk matkultur
- Lage samisk mat av samiske råvarer – fra jord til bord
- Komponere en meny
- Planlegge, tilberede og servere et måltid
I norskfaget:
- Lese sakprosatekst i oversettelse fra samisk
- Innføring i norsk språkhistorie og i flerspråklighet
- Øve på muntlige presentasjoner
- Skape en sammensatt tekst (meny)
- Drøfte samisk tradisjonell matkultur med utgangspunkt i samtidstekst
- Elevene skriver en kort egenvurdering i form av et refleksjonsnotat, der de vurderer egen prosess og resultat
- Involverte lærere gir framoverrettet veiledning og råd underveis
- Vurdering av praktisk-muntlig og skriftlig presentasjon