Search page

Søket fant 29 resultater på 0.063 sekunder.

Søkeresultater

  1. Middag med energi

    Tverrfaglig opplegg som inkulderer fagene matematikk, naturfag og helsefremmende arbeid.

    Elevene skal lage en treretters middag, beregne energi og forklare hvordan maten brytes ned i fordøyelsessystemet.

    Tverrfaglig muntlig vurdering.

    2901sibi - 22.09.2013 17:51

  2. Språk, naturfag, mat, formingsfag,...

    Dekk læreplanmål ved å lage og spise god mat samtidig som man har hyggelig sosialt samvær. Noen av læreplanmålene som kan dekkes/knyttes opp mot oppgaven er:

    Fremmedspråk nivå 1:

    • sammenligne noen sider ved tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge
    • gi uttrykk for opplevelser knyttet til språkområdets kultur
    • drøfte sider ved dagligliv, tradisjoner, skikker og levemåter i språkområdet og i Norge

    Naturfag (alle læreplanmål innen temaet ernæring og helse)

    Erlend Thune - 27.09.2012 14:39

  3. Næringsstoffer, puslespill

    I vedlegget ligger en oversikt over grupper, grunnstoff, funksjon osv. som passer for de ulike næringsstoffene.

    På forhånd klipper man ut tabellen, bortsett fra første kolonne og første rad.

    Det deles ut en mal med begreper, næringsstoffer, grupper, grunnstoff, funksjon, eksempel...i øverste rad - og proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer... i venstre kolonne (se malen).

    Elever skal jobbe i grupper på 2-4, de får utdelt små lapper med enkelte ord / begreper på (se malen).

    leskry - 01.11.2013 12:44

  4. NRK TV - Newton - 13.10.2013

    Hva skjer med kroppen hvis du bare spiser sjokolade? Vi tar en tidagers sjokoladekur for å finne svaret! Programleder: Line Jansrud.

    Tove Gustafsson - 05.11.2013 14:51

  5. Naturfag - Livsstil, trening og helse

    Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix. Lisens: CC-by-nc-sa

    Elevene jobber i grupper på 2 og 2.

    Først får elevene følgende blogginnlegg presentert:

    Øystein Kirkerud - 07.11.2013 10:02

  6. Holdningskampanje. Kost - Livsstil - Helse

    Oppgaven er et samarbeidsprosjekt mellom programfag på medier og kommunikasjon og naturfag. 

    Elevene jobber sammen to og to. Oppgaven går ut på å lage en plakat og en folder, som skal henvende seg til egen aldersgruppe, og som har til hensikt å påvirke valg av kosthold og livsstil på en måte som kan bedre mottakernes nåværende og framtidige helse.

    Produktet kan ta utgangspunkt i både kosthold og livsstil, eller det kan bare ta for seg kosthold.

     

    Plakat

    Julie Bjørnstad - 02.02.2015 08:50

  7. Kahoot - quiz om næringsstoffene og fordøyelsen

    Her er en fin quiz om næringsstoffene og fordøyelsen, som er testet ut av flere naturfagslærere på FYR-samling. Denne anbefaler vi til bruk for eksempel som repetisjonsøvelse.

    marlun - 29.10.2014 12:34

  8. Næringsstoffenes oppbygging

    Dra de ulike bestanddelene til det tilhørende næringsstoffet

    Lene Ask A - 10.02.2015 08:40

  9. Næringsstoffene, Fordøyelsen og Helse og Livsstil

    Her er oppgaver hvor du får testet alle dine kunnskaper om næringsstoffene, fordøyelsen og helse og livsstil.

    1. Her skal du dra de ulike organene til det riktige organet. Oppgaven fortsetter på neste slide.

    Lene Ask A - 10.02.2015 09:46

  10. Matvaretabellen

    Her kan elevene sjekke næringstoffer i ulike matvarer.

    jansve - 24.10.2013 12:50

  11. Naturfag.no: Aktuelt

    Her finner du mange gode læringsressurser som du kan bruke i naturfag

    jansve - 31.10.2013 10:23

  12. Trening - Kosthold - Restitusjon

    Et gruppearbeid som tar sikte på å gjøre elevene mer bevist på hvordan og hvorfor trening gjennomføres, viktigheten av et godt sammensatt kosthold, og hva restitusjon er, og hvor viktig det er.

    Opplegget ble laget for ikke bare å bevisstgjøre den enkelte elev om egen aktivitet, og idrett men det kan også overføres til f eks hestesport. Da er tanken å gå inn på en kritisk og utforskende måte og ta for seg hvordan hesten trenes og hvordan den fores, samt hvor viktig restitusjon er for den også.

    runel - 08.12.2014 10:47

  13. Ernæring og helse - Næringsstoffer

    Opplegget består av tre faser

    1 Introduksjon

    2 Gjennomgang av lærestoffet

    3 Praktisk oppgave og oppsummering

    1 Introduksjon

    Ta utgangspunkt i en innholdsfortegnelse på en matvare en elev har med til time, eller innholdsfortegnelse på en matvare læreren har med.

    dagdal - 24.10.2013 12:16

  14. Er det sunt med kosttilskudd? Argumentativ oppgave

    Metode: Elevene jobber i gruppe på tre og tre med å innhente informasjon. Grunnleggende ferdigheter: kunne lese, skrive og framføre. Sluttprodukt: Argumentativ tekst ca en A4 side der alle kilder beskrives og vurderes, samt framføring på 5-10 minutter. Teksten skal baseres på minst fire kilder fra internett.

    Dette prosjektet passer best etter at man har gjennomgått kapittelet om ernæring og helse i naturfag, samt kapittelet om informasjonsinnhenting i planleggingsfaget.

    13077103 - 30.01.2014 13:49

  15. Næringsstoffinnholdet i noen matvarer

    Læringsmål før undervisningsopplegget:

    • Eleven skal kunne de ulike hovedgruppene næringsstoffer
    • Eleven skal kunne bruke varedeklarasjonen til å si noe om innholdet i ulike matvarer
    • Eleven skal ha innsikt i næringsstoffinnholdet i utvalgte matvarer
    • Eleven skal vite at det finnes ernæringsråd fra staten og kunne bruke tabeller til å finne ernæringsrådene for deres aldergruppe/kjønn

    fape2605 - 28.01.2014 19:14

  16. Påvisning av antioksidanter

    Enkelt forsøk for påvisning av antioksidanter.

    Hentet fra Utforskende arbeidsmetoder i naturfag - 22 praktiske ideer, Skolelaboratoriet for matematikk, naturfag og teknologi, NTNU, Berit Bungum og Peter van Marion (red.)

    Vi kan lese mye om betydningen av antioksidanter for vår helse, og alle vet at det er sunt å spise frukt og bær fordi det gir oss mye antioksidanter. Kan vi undersøke selv hva som inneholder antioksidanter?

    Utstyr / ressurser

    trine.johnsen@stfk.no - 14.01.2015 10:45

  17. Vitaminbrosjyre: FYR-oppgave med norsk, naturfag og kosthold og livsstil

    Mål for oppgaven er at eleven skal kunne lage en informativ og faglig korrekt brosjyre om ulike vitaminer.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 10.12.2014 17:21

  18. Riktig arbeidsteknikk og arbeidsstillinger - ergonomi

    Lære å bruke riktig arbeidsteknikker og gode arbeidsstillinger samt kunne gjøre greie for sammenheng mellom ergonomi og helse.

    3 x 4 timer til rådighet.
    Norsklærer, naturfaglærer og helsefag.
    Stasjonsopplæring, kjøkken, PTF.

    Kunnskapsmål

    • Du skal kunne forklare ryggens anatomi og vurdere hvorfor man kan få belastningslidelser.
    • Du skal kunne forklare hva en artikkel er og hvordan et intervju skal legges opp.
    • Du skal kunne gjøre rede for en sunn livsstil

    Ferdighetsmål

    hanneberitost2002@gmail.com - 10.12.2014 19:32

  19. Iskrem (av ulike produkter)

    Lage iskrem med oppskrift fra forskerfabrikken.no. Videre arbeid etter aktiviteten er å dokumentere prosessen med skriveramme, bilder og digital fortelling (Photo Story). Iskrem kan også lages med laktosefri melk og fløte, og med soyamelk. Alle disse produktene ga vellykket iskrem.

    Tove Wiig - 24.09.2015 17:54

  20. Tverrfaglig dag på kjøpesenteret

    "Fagdag" der elevene på Service og samferdsel besøker et kjøpesenter. Der dokumenterer de og svarer på en rekke oppgaver. De skal også handle inn til en lunsj, og tilbrede lunsjen for en gruppe andre elever. Opplegget tar med seg læreplanmål fra fellesfagene norsk og naturfag, men kan lett også inkludere andre fellesfag. Formell vurdering i norsk og naturfag. 

    Grunnleggende ferdigheter som berøres:

    - Muntlige ferdigheter: forberede/utføre/bearbeide, finne

    - Digitale ferdigheter: tilegne/behandle, produsere/bearbeide, kommunisere

    Hildegunn Moland - 12.11.2014 15:19

Pages