Search page

Søket fant 27 resultater på 0.057 sekunder.

Søkeresultater

  1. Matematikk og fiskemåltid

    Foto: Amendor AS. Lisens: CC-by-sa

    Fiskemiddag; filetere fisk og beregne svinnprosent.

    Lag en oppskrift etter menystandard.

    Beregne ingredienser.

    Beregne mengde og priser.

    Synkoniser gjerne undervisningsplanene i matfag og matematikk, slik at elevene har gjennomgått en del svinnberegninger.

    Dag Vassbotn - 23.10.2013 14:11

  2. Lamb and Jamie Oliver

    Bakgrunn: I RM programfag lærer klassen hvordan man parter lam og gris, om forskjellige muskelgrupper, om kjøttstykker, hvor de kommer fra, og hvordan de eventuelt kan brukes i matretter. Klassen skal lage matretter på kjøkkenet.

    Beskrivelse: Dette er et 2 timers opplegg (90 minutter) som knytter videosnutter, lytting, snakking og skriving om programfaget til kompetansemål i engelsk og praksis på skolekjøkkenet.

    Fokus er på å lære faguttrykk gjennom media, diskutere mat i sammenheng/kontekst og i samarbeid med elevene.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 23.04.2014 18:25

  3. Kjøkkenkjemi - En samling enkle kjemieksperimenter, Vitensenteret Trondheim

    Samling med enkle forsøk som stort sett krever det man har på kjøkkenet. Forsøkene kan gjerne gjøres hjemme som en annerledes lekse. 

    Forfattere m.m:
    Martin Ystenes (lest korrektur og gitt innspill)
    Bård Inge Stenvig (tekster og utprøving)
    Christian Holden (oversatt fra engelsk)
    Cathrine Holen (tekster og innspill)
    Atle Kjærvik (korrekturlest og innspill)
    Nils Kr. Rossing (korrektur, illustrasjoner, tekster)

     

    Restaurant og matfag:

     

    trine.johnsen@stfk.no - 13.04.2015 15:24

  4. Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course

    Tips om Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course, ein TV serie som tek for seg ulike råvarer, teknikkar og oppskrifter.

    kribef - 14.05.2013 12:51

  5. Pro Cooking Training Video - Choosing Meat Cuts

    Videoklipp som viser slakt av lam og ulike stykningsdelar og bruksområde.

    kribef - 14.05.2013 11:57

  6. Basic Herbs Masterclass with Georgie

    VIdeoklipp som syner ulike typar urter, og korleis ein skal nytte dei i matlaging.

    kribef - 14.05.2013 12:29

  7. How to Make Risotto

    Videoen viser korleis ein lagar risotto.

    kribef - 14.05.2013 12:36

  8. Piping techniques - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjonsvideo som viser ulike sprøyteteknikkar. Frå peparkakemenn til cupcakes. Grundige demonstrasjonar av grunnleggande teknikkar.

    kribef - 03.09.2013 19:11

  9. How to Make Meringue - BBC GoodFood.com

    Demonstrasjon på korleis ein lagar marengs. Det blir vist steg for steg korleis ein går fram.

    kribef - 03.09.2013 18:45

  10. Bakterier og andre mikroorganismer

    En e-forelesning fra NDLA som omhandler mikroorganismenes betydning ved produksjon av mat, mikroorganismenes livsbetingelser og betydningen av god produksjonshygiene.

    Berit Reitan - 19.08.2014 14:38

  11. Instruksjon Restaurant og matfag, tverrfaglig, muntlig

    Elever instruerer innen tekniker, maskiner, rengjøring m.m., muntlig framføring norsk

    baard007@gmail.com - 10.02.2015 10:26

  12. Kjøttsuppe - lapskaus og tall

    Foto: Amendor AS. Lisens: CC-by-sa.

    Lapskaus eller kjøttsuppe:

    Lag en oppskrift etter menystandard.

    Beregne ingredienser (ta i betraktning svinn),

    Beregne mengde og priser.

    Synkoniser gjerne undervisningsplanene i matfag og matematikk, slik at elevene har gjennomgått endel svinnberegninger.

    Dag Vassbotn - 23.10.2013 13:36

  13. Filetering, mengde- og kostnadsberegning av fisk

    Eleven skal filetere fisk, beregne svinn i gram og prosent, og foreta mengde- og kostnadsberegning

    Tidsbruk er 3 timer.
    1 time til gjennomgang av oppgave før kjøkkenøkt, og 2 timer til utregning etter kjøkkenøkt

    Oppgaven til elevene

    Forarbeid: Veiing av fisk, før og etter filetering

    a) Ut fra vekt, foreta utregning av svinn i gram og prosent

    Butikkpris filèt kr 120,-Butikkpris rundfisk kr 80,-

    magmor - 30.01.2013 14:16

  14. American Cuisine

    American Cuisine

    From recipes to dishes. A journey from the cookbook, via the English class and the kitchen, to the buffet table

    Idé til opplegg:

    Fra oppskrifter til ferdig retter. En reise fra kokeboka, via klasserommet og kjøkkenet, til buffetbordet.

    Truls Buttingsrud - 20.11.2013 18:54

  15. Mattradisjoner i Norge

    Opplegget brukes som introduksjon til norsk tradisjonsmat og kultur.

    Elevene velger seg en tradisjonsrett som de presenterer.

    Læringsmål

    1. Elevene skal kunne tilberede en tradisjonsrett.

    2. Elevene skal kunne noe om bakgrunnen for retten.

    3. Elevene skal kunne holde en muntlig presentasjon.

    4. Elevene skal kunne skrive logg.

    rora0708 - 21.01.2014 15:38

  16. Fiskebuffèt

    Dette er et prosjekt med tema fisk. Prosjektet resulterer i en fiskebuffet med inviterte gjester (gjerne foreldre). Dette er en gylden mulighet for at elevene får vist fram hva de kan!

    Prosjektet omfatter en forberedelsesdel med planlegging, mengdeberegning, utregning av næringsinnhold, praktisk gjennomføring på kjøkkenet og innhenting av informasjon om fisk som råstoff.

    Omfatter fagområdene Råstoff- og produksjon, Kost- og livsstil, norsk, matematikk. Kan omfatte naturfag og engelsk også:-)

    hegeo - 12.02.2015 14:25

  17. Restaurant Wars

    Tverrfaglig oppgave, restaurant- og matfag og engelsk. Lage restaurant, kåre vinner.

    robert.olsen@ffk.no - 01.12.2015 15:49

  18. Lokale mattradisjoner

    Elevene skal presentere lokal tradisjonsmat for turister. De skal også lage lokal tradisjonsmat. I løpet av prosjektet skal elevene lære om lokal mat, lage lokal mat, og presentere lokal matkultur for turister. Sluttproduktet skal være en stand for turister om lokale mattradisjoner. Her skal det presenteres smaksprøver og informasjon om lokal matkultur. Informasjonen kan være i form av en brosjyre, photostory-film eller annet.

    guri.duesten@stfk.no - 01.12.2015 15:16

  19. Hvorfor blir ikke geleen stiv?

    Har du prøvd å lage gele med fersk ananas eller kiwi? Geleen blir ikke stiv. Hva kan dette skyldes?

    Enzymer er store ”verktøymolekyler” som øker farten til kjemiske reaksjoner. Med dette forsøket kan man se virkningen av et enzym som ”klipper opp” proteiner eller polysakkarider, og man kan se forskjellen når enzymet mangler eller er ødelagt. I gele holdes vannet på plass av proteiner eller polysakkarider. Enzymer kan klippe disse opp i korte biter slik at geleen blir flytende.

    trine.johnsen@stfk.no - 29.04.2015 13:24

  20. Rollespill om hygiene

    Et muntlig opplegg i norsk på Vg1 Restaurant- og matfag. Vi tar utgangspunkt i en matforgiftningssak i Danmark med tragisk utfall. Aktørene har fått nye navn. Roller fordeles blant elevene der noen er ansvarlige for institusjonen og for pølsefabrikken, noen er journalister og noen er pårørende. Mattilsynet er også til stede med en karakter. Kjør pressekonferanse!

    08066701 - 08.09.2014 15:33

Pages