Search page

Søket fant 10 resultater på 0.059 sekunder.

Søkeresultater

  1. Tverfagleg matglede ved Øyrane vgs.

    Infofilm om bruk av tverfagleg undervising på yrkesfag i vidaregåande skule. Filmen viser elevar og lærarar sine refleksjonar kring arbeid i restaurant og matfag/fellesfag skuleåret 2012-2013.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 12.08.2014 14:52

  2. American Cuisine

    American Cuisine

    From recipes to dishes. A journey from the cookbook, via the English class and the kitchen, to the buffet table

    Idé til opplegg:

    Fra oppskrifter til ferdig retter. En reise fra kokeboka, via klasserommet og kjøkkenet, til buffetbordet.

    Truls Buttingsrud - 20.11.2013 18:54

  3. Fiskebuffèt

    Dette er et prosjekt med tema fisk. Prosjektet resulterer i en fiskebuffet med inviterte gjester (gjerne foreldre). Dette er en gylden mulighet for at elevene får vist fram hva de kan!

    Prosjektet omfatter en forberedelsesdel med planlegging, mengdeberegning, utregning av næringsinnhold, praktisk gjennomføring på kjøkkenet og innhenting av informasjon om fisk som råstoff.

    Omfatter fagområdene Råstoff- og produksjon, Kost- og livsstil, norsk, matematikk. Kan omfatte naturfag og engelsk også:-)

    hegeo - 12.02.2015 14:25

  4. Restaurant Wars

    Tverrfaglig oppgave, restaurant- og matfag og engelsk. Lage restaurant, kåre vinner.

    robert.olsen@ffk.no - 01.12.2015 15:49

  5. Lokale mattradisjoner

    Elevene skal presentere lokal tradisjonsmat for turister. De skal også lage lokal tradisjonsmat. I løpet av prosjektet skal elevene lære om lokal mat, lage lokal mat, og presentere lokal matkultur for turister. Sluttproduktet skal være en stand for turister om lokale mattradisjoner. Her skal det presenteres smaksprøver og informasjon om lokal matkultur. Informasjonen kan være i form av en brosjyre, photostory-film eller annet.

    guri.duesten@stfk.no - 01.12.2015 15:16

  6. Hvorfor blir ikke geleen stiv?

    Har du prøvd å lage gele med fersk ananas eller kiwi? Geleen blir ikke stiv. Hva kan dette skyldes?

    Enzymer er store ”verktøymolekyler” som øker farten til kjemiske reaksjoner. Med dette forsøket kan man se virkningen av et enzym som ”klipper opp” proteiner eller polysakkarider, og man kan se forskjellen når enzymet mangler eller er ødelagt. I gele holdes vannet på plass av proteiner eller polysakkarider. Enzymer kan klippe disse opp i korte biter slik at geleen blir flytende.

    trine.johnsen@stfk.no - 29.04.2015 13:24

  7. Bordplassering

    Undervisningsopplegg som går ut på at elevene skal klippe ut figurer i målestokk og lage forskjellige bordplasseringer. Ved hjelp av dette skal de beregne antall gjester i en ballsal.

    Elevene vil finne forskjellige løsninger på problemene, og de bør bli oppfordret til å diskutere sine løsninger.

    Håkon Tveit - 25.11.2014 09:29

  8. Geometri og restaurant

    Tar utgangspunkt i en plantegning av skolens kjøkken/ restaurant.

    Omfatter temaene areal, volum, målestokk, plantegninger.

    hegeo - 12.02.2015 14:40

  9. Matematikk og programfag, 3-delt etter nivå

    Denne oppgaven er meget åpen og eleven kan velge ut ifra interesse faglig og nivå.

    arne.bratberg@ntfk.no - 25.03.2015 15:04

  10. "Up to the table"

    Opplegget fokuserer på borddekking på amerikansk og arbeid med å forstå og skrive instruksjoner på engelsk knyttet til programfaget.

    Det foreligger lenker til ressurser(se nedenfor). Lærer tar med tre servietter til hver elev.

    http://www.flickr.com/photos/theenmoy/6262808542/sizes/o/in/photostream/

    Læringsmål:

    Lisbeth Andersland - 08.02.2013 09:31