Search page

Søket fant 4 resultater på 0.043 sekunder.

Søkeresultater

  1. Matematikk og fiskemåltid

    Foto: Amendor AS. Lisens: CC-by-sa

    Fiskemiddag; filetere fisk og beregne svinnprosent.

    Lag en oppskrift etter menystandard.

    Beregne ingredienser.

    Beregne mengde og priser.

    Synkoniser gjerne undervisningsplanene i matfag og matematikk, slik at elevene har gjennomgått en del svinnberegninger.

    Dag Vassbotn - 23.10.2013 14:11

  2. Avfallshåndtering på kjøkkenet

    Bevisstgjøre elevene hvordan kildesorteringen foregår på kjøkkenet på skolen, hva som skjer med avfallet når det forlater skolen og hva det kan brukes til i neste omgang. I tillegg kan de som ønsker også ta med en deloppgave der elevene regner på økonomien i løpet av en produksjonsdag i form av svinn og dermed også trekke inn matematikk.

    Jan Helge Kjøstvedt - 23.10.2013 14:28

  3. Kjøttsuppe - lapskaus og tall

    Foto: Amendor AS. Lisens: CC-by-sa.

    Lapskaus eller kjøttsuppe:

    Lag en oppskrift etter menystandard.

    Beregne ingredienser (ta i betraktning svinn),

    Beregne mengde og priser.

    Synkoniser gjerne undervisningsplanene i matfag og matematikk, slik at elevene har gjennomgått endel svinnberegninger.

    Dag Vassbotn - 23.10.2013 13:36

  4. Restaurantdrift og kostnadsberegning

    Eleven skal se på økonomisk drift av skolens restaurant. Det skal gjøres erfaringer med kostnader til råvarer, drift og fortjeneste.

    Det skal gjøres erfaringer med svinn, og den betydningen det har for overskuddet.

    Hva slags utgifter som er vanlig, og lønn til ansatte.

    Det skal beregnes omsetting og fortjeneste over et tidsaspekt.

    Anita - 05.02.2014 15:28