Search page

Søket fant 12 resultater på 0.053 sekunder.

Søkeresultater

  1. Yrkesretta prosjekt i engelsk: Restaurant Wars

    Det følgende er et engelskprosjekt som ble gjennomført på restaurant- og matfag ved Hammerfest videregående skole våren 2011. Prosjektet fungerte godt, og elevene opplevde mye læring og glede ved å jobbe med dette. Det opplevdes både som relevant for deres videre yrkeskarriere og som spennende, i og med at det har et stort konkurranseelement innebygd i seg.

    Kirsti Berg-Hansen - 23.09.2013 15:09

  2. Jamie Oliver 30 minute meals

    Jamie Oliver lager matretter hvor elevene jobber med episodene der faguttrykk og faglige diskusjoner blir sentralt. DVD pakken er påkrevd da episodene ikke er lagt ut på nett i sin helhet. Seks episoder blir gjennomgått inkludert spørsmål og gloser tilhørende episodene. Opplegget resulterer i to praktiske dager på kjøkken med buffet bestående av Jamie Olivers retter.

    2605saha - 18.02.2014 20:10

  3. Samefolkets dag

    Elevene skal lære om tradisjonell samisk matkultur og samenes språklige og litterære historie.

    I norskfaget:

    • Bli kjent med samisk sakprosa i oversettelse til norsk
    • Få innblikk i den norske flerspråklige situasjonen
    • Reflektere over samenes situasjon som språklig minoritet

    I kokk- og servitørfaget:

    rora0708 - 21.01.2014 15:12

  4. Kokk - NDLA

    Kan du tenke deg å bli kokk? I dette yrkesportrettet får du et innblikk i en kokks hverdag og hans arbeidsoppgaver. Du får også vite noe om hvorfor det er viktig med de grunnleggende ferdighetene i fagene norsk, engelsk og matematikk, og hvordan kokken bruker disse ferdighetene når han utfører arbeidsoppgavene sine.

    Cecilie Isaksen Eftedal - 03.02.2014 09:22

  5. Functional Skills writing tasks for catering students

    Skriveøving med m.a. ulike korte, konkrete case-oppgåver og rettskriving. Det ligg ved vurderingskriterium, men desse er knytt til ein britisk læreplan. Oppgåvene i seg sjølv kan godt nyttast i høve til den norske læreplan. Lenkja vedlagt her, lenkjer vidare til andre restaurantfaglege oppgåver og ressursar (t.d. ulike skriverammer)

    kribef - 25.02.2015 10:43

  6. Tradisjonsmat

    Forarbeid for lærere i temaet.

    Oppgave for elevene med vurdering.

    kjersti.hamborg.martinsen@t-fk.no - 09.02.2016 09:18

  7. Middagsrett med ...som råvare.

    Elevene skal sette sammen, planlegge, produsere og servere en middagsrett med ... som råvare, samt  utarbeide oppskrift på retten slik at den kan publiseres i et elevhefte for ungdomsskolelever. Oppskriften skal inneholde deltajerte beskrivelse av framgangsmåter og arbeidsrekkefølge og være tilpassa målgruppa. 

     

    Sluttprodukt: Ferdig middagsrett, presentasjon av retten for gjester og oppskrift klargjort for elevheftet.

     

     

    gunhildg - 17.03.2016 13:55

  8. My Big Fat Greek Wedding - Lesson plan

    The aim of this lesson is to use the film My Big Fat Greek Wedding to engage the pupils in a discussion centred around culture, multiculturalism and integration, using the cultural importance of food as a focal point. The pupils will explain, explore and elaborate on key topics.  They will also analyse and reflect as well as use three of the  ‘grunnleggende ferdigheter’: å kunne uttrykke seg muntlig, å kunne bruke digitalt verktøy, å kunne skrive. The film is particulary relevant for RM/KOS pupils, but is relevant to all English classes. 

     

    alison.jones.rod@hfk.no - 25.05.2016 12:46

  9. Mat i påsken - Artikkel

    Tverrfaglig samarbeid mellom fellesfaget norsk og programfagene råstoff og produksjon, kosthold, ernæring og helse og servering, bransje og miljø (programområde for kokk- og servitørfaget). Kan brukes i muntlig sammenheng seinere. Elevene bruker det de har skrevet til å lage en muntlig presentasjon/foredrag om tema.

    lilan060753 - 13.05.2013 16:46

  10. Presentasjon av lokale og økologiske råvarer

    Utgangspunktet for undervisningsopplegget er et arbeidshefte som elevene skal lage i forbindelse med «mesterskap» i VG2 kokk- og servitørfag. Heftet presenteres for de andre i klassen i form av et foredrag. De årlige konkurransereglene i «fylkesmesterskap» og «Østlandsmesterkap» vil legge rammene for hvilke kriterier som stilles til dette arbeidsheftet, men kravene til et arbeidshefte kan se slik ut:

    Cecilie Isaksen Eftedal - 03.12.2012 11:57

  11. Vurdering av matblogg

    Å lære å vurdere en blogg / en sammensatt tekst.

    kjersti ottesen - 03.05.2013 13:17

  12. The Ultimate Food Truck

    Opplegget er eit gruppearbeid (pararbeid) om fenomenet food truck som stadig blir meir og meir populært og anerkjent, også i Noreg. Elevane jobbar med å utvikle kvart sitt food truck konsept som dei så legg fram munnleg for klassen. Opplegget øvar både digitale og munnlege og skriftlege grunnleggjande ferdigheiter. Som inspirasjon og førebuing til gruppearbeidet kan klassen sjå filmen "Chef" som handlar om ein kokk som startar med food truck.

    Bilde: http://amis30porboston.blogspot.no/2013/05/mayfair.html 

    kribef - 23.02.2015 11:04