Search page

Søket fant 8 resultater på 0.067 sekunder.

Søkeresultater

  1. Kokk-servitør vg2. Restaurantbesøk - vudering av mat og service

    Besøk på restaurant der elevane vurderer produktet, dvs. meny, mat, sørvis, miljø og pris. Vilkåret er at det finst ein restaurant på staden og at ein kan avtale ein overkomleg pris på førehand. Ein kan sjølvsagt søke skulen om tilskot for å dekke utgifter.

    På førehand les elevane restaurantmeldingar/vurderingar, noko som det finst rikleg av i alle større aviser. Dermed lærer dei kva som skal leggast vekt på i ein slik situasjon. Dette bør også avtalast på førehand. Ein bør også lære elevane kva som er vanleg "folkeskikk" ved slike høve.

    runvan - 17.09.2013 14:02

  2. Britains Youngest Head Chef S01E01

    Videoen handlar om Storbritannias yngste kjøkkensjef Luke Thomas. Vi følgjer han når han startar sin eigen restaurant og prøver å skape eit namn. Vi får sjå oppturar og nedturar, haldningar og konfliktar som han opplever i løpet av året.

    kribef - 15.10.2013 14:22

  3. Food 4 Thought: Case Study

    Students practise different basic skills: reading, writing, talking.

    Interpersonal relations and team work are also important in this exercise.

    Tatjana Berg - 05.11.2013 10:08

  4. Bon Appétit!

    1. Students watch a short video clip (4 min.) and write down the polite phrases they can hear in the video.
    2. They create dialogues following the instruction, write them down and practise them afterwards.
    3. Students practise and improve some basic skills: listening, writing, talking.
    4. They focus on polite phrases and special vocabulary.

    Tatjana Berg - 18.11.2013 18:10

  5. Britain's Youngest Head Chef

    "Britain's Youngest Head Chef" er eit undervisningsopplegg knytt til den timeslange dokumentaren frå 2012 ved same namn. Elevane jobbar med grunnleggjande ferdigheiter knytt til lytting og munnleg aktivitet. Elevane ser dokumentaren og finn svar på utdelte spørsmål om handlingane og personane i filmen. Til slutt diskuterer ein filmen og spørsmåla i lag og oppsummerer.

    kribef - 10.04.2014 13:21

  6. Afternoon Tea Party

    Elevene skal planlegge et teparty. Engelsktimene brukes til planlegging. Programfagtimene brukes til å bake det som skal serveres, samt til å holde selve selskapet.

    Elevene vurderes både for innsatsen i engelsk (forberedelser + muntlig presentasjon) og i programfagene (matlaging + gjennomføringen av selskap).

    Afternoon Tea

    silpe - 27.03.2014 11:58

  7. A RESTAURANT DIALOGUE

    A Hand-In Writing Task for Chef and Waiter Classes.

    Note: This task was preceded by an oral course on polite phrases and service language.

    joren - 27.03.2014 13:17

  8. Lokale restauranttilbud - tekster om mat og servering

    Med utgangspunkt i restauranttilbudet i nærmiljøet jobber vi med tekster (lesing og skriving) i norsk- og engelskfaget.

    Del 1: Lesing av restaurantanmeldelser

    Vi starter med å fokusere på restaurantanmeldelse som skiftlig sjanger. Både i norsk og engelsk leser vi typiske eksempler på restaurantanmeldelser og snakker om hva som kjennetegner disse tekstene. På engelsk jobber vi også med å ordforrådsarbeid og lærer oss ord/uttrykk som brukes for å beskrive mat og servering på restauranter. Som intro til opplegget har vi en 20-spørsmål-oppgave i begge fagene.

    Kirsti Berg-Hansen - 23.09.2013 14:48